Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Dla mnie bzdura, bo delikatnie wyższe używalne ISO nie czyni zdjęć lepszymi. Druga sprawa zdjęcia robi ten gośc po drugiej stronie wizjera a nie sam aparat. Długo namawiałem swoją 5-kę do zrobienia dobrej foty, ale jakoś się nie zgodziła .
    Pierdu pierdu. Zdefiniujmy sobie najpierw pojęcie lepsze zdjęcie - gadamy o sprzęcie, więc lepsze w sensie technicznym, a nie artystycznym. Ok? Używalne ISO, w moim rozumieniu dobrej jakości, w Marku II kończyło się na 3200. W 6D jak już pisałem robiłem zdjęcia na 12800 ISO i w sumie dalej zbieram szczenę z podłogi patrząc jak wyszły. Oczywiście możemy sobie włączyć do dyskusji tak bez znaczenia argumenty, że ten gość po drugiej stronie wizjera powinien sobie najpierw ustawić światło i pstrykać foty na 100 ISO i wtedy porównywać, ale to jakby się mija z celem. 6D względem 5D Mark II daje o wiele większe możliwości w pracy na wysokich czułościach. Spróbuj dowieść, że jest inaczej, jeśli się z tym nie zgadzasz.

Dla mnie 5DIII jest zdecydowanie najlepszym aparatem z poruszanej 3-ki i nie ma co dyskutować w temacie. Jak ktoś nie widzi różnic, widać nie bardzo potrafi puszki wykorzystać i rzeczywiście lepiej kupić 6D.
    Pierdu pierdu ^2. Nie można dyskutować, bo co? Mam dla Ciebie zadanie: przekonaj mnie, że 5D Mark III będzie dla mnie lepszym wyborem niż 6D. Kwestię ergonomii i wszelkich niuansów subiektywnych sobie dla ułatwienia pominiemy.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Strideer zwracam honor. Żle zinterpretowałem Twój wpis - zrozumiałem, że 6D robi lepsze zdjęcia od 5DIII. To, że jest lepszy od 5DII nie podlega żadnej dyskusji. Ale chyba zdążyłeś sie o tym zorientowac po moim wpisie . Przepraszam.
    Co do używalnego ISO to nie jest takie proste, bo jeden dopuszcza 6400 a inny zaakceptuje 25600. Nie ulega jednak wątpliwości, że 6D ma o ok. 2EV poprawione ISO i to widac na pierwszy rzut oka. Pod tym względem wypada nawet trochę lepiej od 5DIII.

Co do akurat Twojego wyboru 6D zamiast 5DIII absolutnie nie zamierzam Cię przekonywać, bo to Twój wybór i chyba wiesz lepiej czego potrzebujesz. Tak jak Ty mnie nie przekonasz do 6D .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Co do akurat Twojego wyboru 6D zamiast 5DIII absolutnie nie zamierzam Cię przekonywać, bo to Twój wybór i chyba wiesz lepiej czego potrzebujesz. Tak jak Ty mnie nie przekonasz do 6D .
    "Jak ktoś nie widzi różnic, widać nie bardzo potrafi puszki wykorzystać i rzeczywiście lepiej kupić 6D."

No serio, jak stawiasz takie tezy, to je teraz obroń :-)

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

najwieksza roznica to AF w zasadzie. reszta to dodatkowe ficzery + kwestia przyciskow , uszczelnien i dwoch kart pamieci.

potrzebujesz takiego AF to 5DmkIII, nie potrzebujesz to 6D. end of story
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

a co w zasadzie jesli mowa o 5dmk2?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeden listing na ebay a ile niezdrowego poniecenia w całym internecie. Ale już go nie ma.

"This listing was ended by the seller because the item is no longer available."

--- Kolejny post ---

Całkiem sensowny plan, sprzedać używane 5d za PLN6000 i kupić nowe 6d za $1500, nie mam zastrzeżeń.
    Ha, nawet nie zauważyłem, że od tej firmy (ebay seller bigvalueinc) sam kupiłem kita do M tydzień temu. Za mniej niż $150. Oczywiście bez gwarancji, z zestawów kitowych (kitów zestawowych?). Jest to poważna firma, nie oszust, powinni tylko jaśniej to deklarować. Ale przynajmniej cena uczciwa, bo niektórzy próbuja sprzedawać taki towar po normalnych cenach. Wtedy zwracam.

Czyli, oczywiście, jeśli brak gwarancji nie stanowi problemu ( a jest jakaś szansa, że Canon się poczuje mimo wszystko, przynajmniej w USA) to rzeczywiście można nabyć 6d za $1500 --czyli tak jak napisałem, bardzo sensowny biznes plan.

Natomiast pisanie emaili obraźliwych z powodu wysokiej ceny na aukcji to już poniżej wszelkich zasad przyzwoitości. Chyba wystawię moje 20d za $10000, żeby kogoś przyprawić o apopleksję.

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Gdyby tak jeszcze parę osób wystawiło za tyle 20D, to po pewnym czasie powstałby urban legend, że to jest tyle warte bo allegro tak wycenia.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

1500 dolarów czyli 4700zł nowe 6d ?

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Do tego pewnie dojdzie standardowo: cło, vat i skończy się dobry interes

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Towarzystwo, nie ma się co szarpać. Wątek dobrze, że istnieje bo pewnie google i tak prędzej czy później sprowadzi tutaj właśnie osoby z takim dylematem (do wydania 5-6 tys na ff z canona). Punktów widzenia jest tutaj przedstawionych bardzo wiele. Kto jak je zinterpretuje, zaważy na decyzji zakupu. Fakty są jednoznaczne - 6d jest nowszą konstrukcja technologicznie i w pewnych warunkach daję lepszy warsztat fotografowi. W innych zaś różnicę będą raczej niedostrzegalne. To czy ktoś kupi konstrukcje z 2008 czy 2012 to czasem kwestia upodobań - np. typu : "zawsze chciałem mieć 5D, nie stać mnie na mk3 więc biorę mk2" Inni podejdą do tego jeszcze bardziej 'po swojemu' . Ceny 5dmk2 będą powoli spadać, to jest nieuniknione. Sam osobiście znam fotografa, który przeskoczył z 5dmk2 na 5dmk3 tak po prostu bez większego zastanawia się - po prostu potrzebował nowe body (jeszcze wtedy nie było 6d), niedawno z nim rozmawiałem to mówił, że pracował też na pożyczonym 6d i gdyby teraz miał kupować, to w jego zastosowaniach 6d byłoby wystarczające. Obraz tak samo świetny! Wszystko zależy od potrzeb. W jego przypadku dodatkowe atuty 5dmk3 (czyli superowy af, 1/8000 i kilka innych studyjnych ficzerów) nie były tak istotne, dla innych znowu będą.. Przyznam, że początkowo też szalałem za 5dmk2 i chciałem kupić, ale po doczytaniu testów, przeczytaniu wielu opinii, trzymania body w dłoni i zrobieniu trochę zdjęć - uważam po prostu, że zdjęcia z 6d są trochę lepsze a w pewnych trudniejszych warunkach - lepsze,a co najważniejsze - powstają w nich poprawne zdjęcia, co w 5dmk2 nie zawsze jest możliwe. Niestety nie posiadam na własność ani 6d ani 5dmk3, ale z obiema konstrukcjami miałem do czynienia namacalnie.
    Ostatnio edytowane przez swishu ; 09-08-2013 o 19:55

Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów