Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
Jako że poniekąd nawiązujesz do mnie, pozwolę sobie podjąć z Tobą polemikę (pozbawioną inwektyw itp.).
Uważam, że cena wskazana m.in. przez Ciebie w ogłoszeniu jest co najmniej przesadzona. Ja również kilka lat temu kupiłem 5d2, za podobne do Ciebie pieniądze. I na początku tego roku z niewielką dopłatą zamieniłem na 6d. Nic na to nie poradzimy, że sprzęt elektroniczny szybko się starzeje i nawet dbanie o niego temu nie jest w stanie zapobiec (tak, mój miał 16 tys. zdjęć na liczniku i żadnych śladów użytkowania). Obiektywnie patrząc jest to aparat gorszy niż 6D, no i oczywiście bez gwarancji (a zapewne zdajesz sobie sprawę jak wysokie mogą być koszty napraw).
Szczerze mówiąc to niewiele mnie interesuje ile sprzęt kosztuje w USA czy na Sri Lance. Mieszkam w Polsce i tutaj sprzęt kupuję (oraz ewentualnie sprzedaję). Jeśli ktoś ma taką wolę, może kupić poza granicami kraju, nikt mu tego nie broni przecież. Zapłaci się cło, podatek i będzie wszystko w jak najlepszym porządku.

Pozdrawiam.
za ewentualne sformułowania odebrane jako inwektywy przepraszam

a wracając do meritum: Jeśli ktoś ma taką wolę, może wystawić aparat za cenę jaka mu odpowiada, nikt mu tego nie broni przecież?

nie wiem czy cena 6000 za body 5d mark II to cena wysoka, niska, czy dobra. O tym zdecyduje osoba, która kupi lub nie. Ja uważam, że tyle ten aparat jest wart. Rynek moje oczekiwania zweryfikuje. W polemikę dotyczącą 6d i 5d nie będę dalej wchodził, bo 6d nie kupiłem i nie używam, a także nie miejsce na tą polemikę tutaj. Prywatnie sprzedając mkII nawet nie rozważałem zakupu 6d, bo zmienić chcę na coś lepszego w moim mniemaniu, czyli mkIII.
Natomiast nie widzę tez potrzeby komentowania decyzji osób, które za taką czy inną cenę chcą swój sprzęt sprzedać. Równie dobrze można by wiele komentarzy formułować wobec osób, które za niską cenę chcą okreslony sprzęt kupowac. Tyle, że takie komentarze równie nie byłyby na miejscu.