a teraz coś od siebie :
Kupiłem 5dmkii na allegro ( facet opisywał idealny stan ) faktycznie wyglądał na idealny, tak idealny że po kilkukrotnym zrobieniu zdjęcia poszła płyta główna w aparacie, dodatkowo spust migawki - musiałem dorzucić 1500zł za naprawę.
Mało tego, musiałem zrobić zlecenie, szybko zakupiłem drugie body (ponieważ 1body w serwisie, stwierdziłem że będę miał zapas) trochę za więcej niż poprzednie, a za 5000zł - idealny stan, około 30tyś. przebiegu.
Teraz chciałem sprzedać to dobre body, w takiej samej cenie to co nabyłem ( które nie było serwisowane ) wystawiałem za 5000zł aż 3razy na allegro, później wystawiałem 2razy na allegro za 4800zł i powiem Wam że totalnie nie było zainteresowania potencjalnych kupców, oprócz masy pytań o negocjacje ceny do 4000zł i czasami 4500zł
Myślałem że kupie na szybko, zrobię zlecenie i sprzedam i kasa mi się zwróci, dozbieram troszkę i zakupię 5dmk3 a tutaj zostałem z 2aparatami które jak wystawiam za taką cenę jaką niedawno kupiłem, to ludzie mnie jadą mailami że oszalałem z ceną :-) no cóż, teraz jestem świadomy że dużo straciłem na tym body, i pewnie jak teraz nie sprzedam za rozsądną cenę to na zimę dopiero na nich stracę![]()