Pokaż wyniki od 1 do 10 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Odnawiam temat, z racji przykrej sytuacji która mi się prytrafiła z używanym zakupionym "w prawie idealnym stanie" 5d : http://www.canon-board.info/autoryzo...ml#post1163860 jednak się napaliłem na używanego canonka i bach, niespodzianka APARAT UMARŁ, ledwo po zakupie!
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 25-05-2013 o 12:30

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    jednak się napaliłem na używanego canonka i bach, niespodzianka APARAT UMARŁ, ledwo po zakupie!
    No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.
    Oby tak zostało jak najdłużej...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Dopiero zaczyna

[QUOTE=YaneC;1163873]No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.

Ja zawszę myślałem że będę nietykalny, kupując używany sprzęt w większości kierowałem się że to mało prawdopodobne i nigdy coś takiego się mi nie przytrafi, chyba duma i pewność siebie przerosła mnie, ledwo po kupieniu padła główna płyta, sprzedawca umywa ręce. a byłem blisko dopłacenia kilku stówek do nowego, ale zachłanność podpowiedziała mi że zostawię sobie te kila stówek i uzbieram do jakiegoś szkła, teraz muszę zapłacić więcej niż kilka stówek za naprawę body, i chodzić ze świadomością że to grat.
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 25-05-2013 o 12:42

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

[QUOTE=facestock;1163874]
    Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.

Ja zawszę myślałem że będę nietykalny, kupując używany sprzęt w większości kierowałem się że to mało prawdopodobne i nigdy coś takiego się mi nie przytrafi, chyba duma i pewność siebie przerosła mnie, ledwo po kupieniu padła główna płyta, sprzedawca umywa ręce. a byłem blisko dopłacenia kilku stówek do nowego, ale zachłanność podpowiedziała mi że zostawię sobie te kila stówek i uzbieram do jakiegoś szkła, teraz muszę zapłacić więcej niż kilka stówek za naprawę body, i chodzić ze świadomością że to grat.
    Panikujesz..., masz nowiutką płytę główną...

Dopiero zaczyna

[QUOTE=szambonur;1163875]

Panikujesz..., masz nowiutką płytę główną...
    ... i prawie 1300zł w plecy! do tego patrzę teraz na to niedziałające body i mam ochotę rozbić go o głowę sprzedającego, albo wyrzucić przez okno. Super, jak tu nie panikować, w każdym razie człowiek na błędach się uczy i od teraz cokolwiek używanego, to z częściową gwarancją. A jak mała różnica między nowym a używanym, jak w przypadku 5d2 to dłuższe odkładanie i kupienie nowego.

Pełne uzależnienie

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1366977450

To już wiemy,dlaczego druga piątka poszła tak w dół z cenami ... Jak tu sprzedać dobrze taki używany aparat, skoro niektórzy używają go jako popielniczek itp 5dmk2 dziadkuje coraz mocniej ale dobrze że mamy już next-geny
    Taka funkcja body jak na tym foto to tylko jak go utopisz
    Jeśli chodzi o 5DII to jeszcze mu dalekoooooooooo do dziadkowania.

--- Kolejny post ---

[QUOTE=facestock;1163877]
    Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta

... i prawie 1300zł w plecy! do tego patrzę teraz na to niedziałające body i mam ochotę rozbić go o głowę sprzedającego, albo wyrzucić przez okno. Super, jak tu nie panikować, w każdym razie człowiek na błędach się uczy i od teraz cokolwiek używanego, to z częściową gwarancją. A jak mała różnica między nowym a używanym, jak w przypadku 5d2 to dłuższe odkładanie i kupienie nowego.
    To niestety stara prawda jak świat, że lepiej kupić nowe rzeczy niż używane, ale nie przesadzajmy. W końcu naprawili Ci ten aparat, a jak nie możesz na niego patrzeć to go sprzedaj i już.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów