Strona 30 z 57 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Groovebass Zobacz posta
    Zamówiłem jednak nowego 5II za 6330zł
    Dokładnie! Nie ma sensu pakować się w używane za 5koła, skoro nowe są za niewiele więcej. Lepiej trochę pokombinować, poczekać i mieć fresh. z gwarancją.Obserwuje temat i widzę że najbardziej irytują się osoby,które posiadają ten sprzęt,czyżby nie moc pogodzenia się z realiami ? Trzeba było sprzedawać 5dmk2 w cenie 5koła 5.5koła jak cena nowego trzymała się ponad 7koła - teraz już po ptokach, coraz szybciej w dół leci i raczej już nic tego nie powstrzyma
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 06-04-2013 o 00:02

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez swishu Zobacz posta
    Oba body są dobre, tak jak wspomnieliście wcześniej - dla dwóch różnych odbiorców. Choć nie ma się co czarować - używki 5dmk2 są trochę przewartościowane (względnie biorąc pod uwagę parametry body oraz datę wydania na rynek). Nawet jeśli body nie jest mocno zużyte, to i tak straciło już na wartości przez te swoje lata i trzeba się z tym pogodzić, co nie znaczy, że nie da się nim zrobić dobrych zdjęć (dobrych w wybranym zastosowaniu). Mimo wszystko jednak 6D oferuje więcej niż 5dmk2 (iso,af,dr,video..gps i wifi nie liczę - bo bezpośrednio wpływu na jakość obrazka nie mają), 5mk2(niezawodność, gwar. migawki 150k, mocniejsze body). Z początku moich rozważań nad FF patrzyłem z dużym dystansem nad 6D, teraz jest inaczej.
    Miałem na celowniku to body i w ostateczności też w ten sposób pomyślałem, teraz cieszę się że poczekałem i nie przepłaciłem za używane 5dmk][

Słuchajcie, nie przeciwstawiam się tym którzy wystawiają swoje używane body za niewiele więcej niż jest obecnie nowe w sklepie, jest wolny rynek i możecie sobie wystawić nawet w identycznej cenie - nowego. To wasza sprawa, czy znajdzie się ktoś zainteresowany. Postawiłem ten temat, bo zastanawiałem się nad zakupem używanego, miałem wątpliwości ze względu na małą różnice cen, między nowym a używanym - większość ludzi odpisała że się nie opłaca w takich i w takich cenach kupować używanego, tak zrobiłem i jestem hepi - dostałem odpowiedzi które pomogły dokonać mi innego wyboru

Pełne uzależnienie

Ciekaw czy tak samo bedziesz gadal jak za rok zapragniesz sprzedac body :-) Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Coś już napisał Awatar krzykik
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ciekaw czy tak samo bedziesz gadal jak za rok zapragniesz sprzedac body :-) Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
    dokładnie, jednak nikt do niczego nie jest zmuszany i kupuje to co uważa za słuszne
    C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Wiele razy sprzedawałem, starałem dostosować się do cen panujących u konkurencji, a jak nie szło to szybko cisnąłem cenę w dół i sprzedane! Nigdy nie twierdziłem, jak tu niektórzy obrażeni, że nie sprzedam nigdy za "tak mało" bo jakieś "100lat" temu kupowałem za tak dużo! a najbardziej mnie rozbawiły twierdzenia na temat przyzwoitych ofert, które się pojawiały często - "bo wystawili tak tanio, bo oni mieli z dotacji, wyprzedają cały sprzęt, później będą wystawiać Ci co nie sprzedają z dotacji i znów ceny się ustabilizują i będzie można sprzedać drożej" (za 200zł mnie niż nówka w sklepie)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 06-04-2013 o 22:35

Dopiero zaczyna

Dziś byłem na Giełdzie Fotograficznej (Klub Stodoła Warszawa ul. Batorego 10).
    Ciekawostka !!!
    5d mk II nowej lub używanej nie widziałem na żadnym stoisku.

Dopiero zaczyna

a ja dziś odebrałem używanego 5dmk2
    - 22tyś przebiegu. Bez rys i skaz, z foliami ochronnymi na wyświetlaczach i w dodatku jeszcze zostało mu niecałe 2miesiące sklepowej gwarancji, był wystawiony za 4,500 a wytargowałem ostatecznie za 4,400zł

Kto szuka, ten znajdzie...

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    a ja dziś odebrałem używanego 5dmk2
    - 22tyś przebiegu. Bez rys i skaz, z foliami ochronnymi na wyświetlaczach i w dodatku jeszcze zostało mu niecałe 2miesiące sklepowej gwarancji, był wystawiony za 4,500 a wytargowałem ostatecznie za 4,400zł

Kto szuka, ten znajdzie...
    4.5 za używanego, to w sumie już taka popularna cena na allegro ...

Początki nałogu

Myślę, że masz w tym jakąś zasługę

Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2

wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje

Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 30 z 57 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów