Orientował się ktoś jak jest z cenami Canona we Francji ? Czaję się na 24II i 135L.
Orientował się ktoś jak jest z cenami Canona we Francji ? Czaję się na 24II i 135L.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dlaczego ktos musi, w moim przypadku jest dokladnie jak wspomnial B o g d a n zmieniam dla kaprysu, i nie uzywam profesjonalnie, zauwazylem ze w Polsce jak juz ktos kupuje cos z gornej polki to musi to byc do uzytku profesjonalnego?
W krajach bardziej rozwinietych niektorzy kupuja by sobie "popstrykac" w niedzielne popoludnie i potem na dlugo odstawic na polke i nie jest to rzadkoscia, zapewniam cie.
Ostatnio edytowane przez Raideur ; 21-03-2013 o 17:32
w krajach mniej rozwiniętych też można kupować dla przyjemności, w życiu nie zarobiłem złotówki na fotografii![]()
Musiałem się specjalnie zarejestrować, żeby w końcu coś tu napisać, od dłuższego czasu jestem obserwatorem CB, ale nigdy nie czułem potrzeby pisania - aż do tego momentu. Także powitać wszystkich.
Od dłuższego czasu robię tak jak ktoś wcześniej napisał, kupuje sprzęt poza granicami naszego kraju. Dla mnie to żaden problem, ponieważ bilety lotnicze są teraz bardzo tanie, najlepsze są okazje typu "last-minut", albo bilety z wcześniejszą rezerwacją - w obie strony. Za dnia się leci, kupuje sprzęt, później trochę wolnego czasu na obiad i zwiedzanie i się wraca z nowym sprzętem i zaoszczędzonym tysiakiem w kieszeni, wszystko można załatwić w 1dzień - 90procent mojego sprzętu tak została zakupiona, w tym często używane rzeczy, jakbym miał kupować 5dm2 to w życiu nie zapłaciłbym 5.000zł za używany sprzęt przez allegro, to raz że nowe w PL są już w okolicach 6.600zł a to dwa że poza granicami pl nowe są już w okolicach 5500-6000zł - polecam robić wycieczki i w perspektywie dłuższego czasu policzyć sobie ile się zaoszczędziło na takich zakupach, jest znacząca różnica..
mam znajomego który w ten sposób handluje sprzętem fotograficznym i innymi rzeczami sprowadzanymi za granicy, kupuje taniej, szuka okazji jedzie po klika rzeczy i sprzedaje na aukcjach później takim ludzikom jak my, czasami sprzęt wystawiony na allegro i zakupiony przez kogoś,nawet jeszcze nie leży u niego![]()
Ostatnio edytowane przez facestock ; 23-03-2013 o 13:19
CANON 5D MARK II BODY 25000 ZDJĘĆ (3106788301) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 4.250 zł ładnie poszedł, ładna cena, ładny przebieg, ładnie wygląda![]()
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
w sumie 1500euro. jest sens?
Nowe :
CANON EOS 5D Mark II - Fotografia - 6490zł
Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (3119585172) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 6399zł
CANON EOS 5D II MARK Nowy gwarancja KUP TERAZ! (3131547340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 6299zł
Tak obserwuję i czytam Twoje wypowiedzi, kurczeblade i odnoszę wrażenie, że chcesz SKUTECZNIE odwieść od zakupu potencjalnych zainteresowanych 5DMKII.
Zrozum jedno - każdy przedmiot jest tyle wart ile ktoś za niego płaci.
Takie bicie piany przez kilka stron tego wątku i nic z tego nie wynika...