Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Orientował się ktoś jak jest z cenami Canona we Francji ? Czaję się na 24II i 135L.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Ale jest w unii celnej - cła nie ma.
    Ale vat jest.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    ...Ci którzy "muszą" zmienić body na 5DIII z racji AF pewnie nim zarabiali i wtedy już takie świeżutkie nie będzie. A potencjalni nabywcy jak widać poszukują takich z niskim przebiegiem.
    Dlaczego ktos musi, w moim przypadku jest dokladnie jak wspomnial B o g d a n zmieniam dla kaprysu, i nie uzywam profesjonalnie, zauwazylem ze w Polsce jak juz ktos kupuje cos z gornej polki to musi to byc do uzytku profesjonalnego?
    W krajach bardziej rozwinietych niektorzy kupuja by sobie "popstrykac" w niedzielne popoludnie i potem na dlugo odstawic na polke i nie jest to rzadkoscia, zapewniam cie.
    Ostatnio edytowane przez Raideur ; 21-03-2013 o 17:32

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Dlaczego ktos musi, w moim przypadku jest dokladnie jak wspomnial B o g d a n zmieniam dla kaprysu, i nie uzywam profesjonalnie, zauwazylem ze w Polsce jak juz ktos kupuje cos z gornej polki to musi to bys do uzytku profesjonalnego?
    W krajach bardziej rozwinietych niektorzy kupuja by sobie "popstrykac" w niedzielne popoludnie i odstawic na polke i nie jest to rzadkoscia , zapewniam cie.
    Gadałem ze znajomym (akurat z UK), jego znajoma kopiła sobie 5d3+16-35 II bo lubi pocykać, totalna amatorka. Wcześniej 650d+kit. Lubi, ma kasę, kupuje i cieszy się. Takich przypadków wiele, i w pl (5d2, i nieliche Lki)

Uzależniony

w krajach mniej rozwiniętych też można kupować dla przyjemności, w życiu nie zarobiłem złotówki na fotografii

Dopiero zaczyna

Musiałem się specjalnie zarejestrować, żeby w końcu coś tu napisać, od dłuższego czasu jestem obserwatorem CB, ale nigdy nie czułem potrzeby pisania - aż do tego momentu. Także powitać wszystkich.

Od dłuższego czasu robię tak jak ktoś wcześniej napisał, kupuje sprzęt poza granicami naszego kraju. Dla mnie to żaden problem, ponieważ bilety lotnicze są teraz bardzo tanie, najlepsze są okazje typu "last-minut", albo bilety z wcześniejszą rezerwacją - w obie strony. Za dnia się leci, kupuje sprzęt, później trochę wolnego czasu na obiad i zwiedzanie i się wraca z nowym sprzętem i zaoszczędzonym tysiakiem w kieszeni, wszystko można załatwić w 1dzień - 90procent mojego sprzętu tak została zakupiona, w tym często używane rzeczy, jakbym miał kupować 5dm2 to w życiu nie zapłaciłbym 5.000zł za używany sprzęt przez allegro, to raz że nowe w PL są już w okolicach 6.600zł a to dwa że poza granicami pl nowe są już w okolicach 5500-6000zł - polecam robić wycieczki i w perspektywie dłuższego czasu policzyć sobie ile się zaoszczędziło na takich zakupach, jest znacząca różnica..

mam znajomego który w ten sposób handluje sprzętem fotograficznym i innymi rzeczami sprowadzanymi za granicy, kupuje taniej, szuka okazji jedzie po klika rzeczy i sprzedaje na aukcjach później takim ludzikom jak my, czasami sprzęt wystawiony na allegro i zakupiony przez kogoś,nawet jeszcze nie leży u niego
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 23-03-2013 o 13:19

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    poza granicami pl nowe są już w okolicach 5500-6000zł
    Myślę, że tu jest pies pogrzebany. O ile kazdy potrafi z łatwościa znaleźć w Polsce 5DII w cenie 6600 PLN to już nie każdy potrafi znaleźć w EU w cenie ponizej 1500 euro.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Myślę, że tu jest pies pogrzebany. O ile kazdy potrafi z łatwościa znaleźć w Polsce 5DII w cenie 6600 PLN to już nie każdy potrafi znaleźć w EU w cenie ponizej 1500 euro.
    w sumie 1500euro. jest sens?

Nowe :

CANON EOS 5D Mark II - Fotografia - 6490zł

Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (3119585172) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 6399zł

CANON EOS 5D II MARK Nowy gwarancja KUP TERAZ! (3131547340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 6299zł

Początki nałogu

Tak obserwuję i czytam Twoje wypowiedzi, kurczeblade i odnoszę wrażenie, że chcesz SKUTECZNIE odwieść od zakupu potencjalnych zainteresowanych 5DMKII.
    Zrozum jedno - każdy przedmiot jest tyle wart ile ktoś za niego płaci.
    Takie bicie piany przez kilka stron tego wątku i nic z tego nie wynika...

Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów