Spokojnie, nie będzie leżał bezczynnie, więc na siebie zarobi![]()
Spokojnie, nie będzie leżał bezczynnie, więc na siebie zarobi![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-02-2013 o 15:59
Amatorzy różnie podchodzą do tematu używanych puszek, jak ktoś musi mieć nówkę to tu już wybór 5d2 jest bezsensowny bo w takiej sytuacji różnica w cenie to ok 500zł a przy tej kwocie to jednak nie jest już wiele i raczej każdy woli chyba dorzucić do nowszego modelu, który mimo wszystko oferuje ''więcej i lepiej'', a w każdym razie ma sensowny AF za co ja osobiście dopłaciłbym te 500zł bez wahania (no ale to widzimisię )Wg mnie używane 5d2 w okolicach 5tyś to mimo wszystko dużo. W każdym razie ja bym a tyle nie kupił i już wolałbym dołożyć tego tysiaka czy półtora do nowego 6d (albo nawet... kulawego d600).
Mnie boli, że mój 7d w jednej chwili poleciał z cena w dół jak szalony, z 5d2 zaraz będzie podobnie (tym bardziej jak pojawia sięużywane 6d, stawiam, że za 4tyś będzie można już spokojnie dostać sensowną, nieprzeoraną sztuke), taka kolej rzeczy.
Co ja mam powiedzieć ze swoim 50D - którego kiedyś kupowałem za około 4tyś. a teraz ciężko popchnąć za 1500zła stan dobry ... Niedługo to ktoś w rodzinie za free to body dostanie ...
Mnie strasznie kusi to D600 w zestawie z rewelacyjnym N24-70 2.8 i jeszcze Sigma 85 (więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne)
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-02-2013 o 16:12
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a co powiecie na takie 5D z przebiegiem 250tys.... za 3900zł czy 3600zł nie pamiętam już... Warto również i o nich wspomnieć w tym temacie![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Przeczytaj test 6D na optycznych, to od razu kupisz D600.
Zgadza się, dlatego zostawiłem to body. Pewnie spokojnie sprzedałbym go za 4-4,5k, trochę dołożył i kupił np. 35L.
Ale z drugiej strony to bardzo fajny aparat i warto go mieć jako drugie body FF a 35L czy 85L i tak kiedyś kupię. Ceny i tak na razie nie są takie złe, prawie 4 lata temu za 5DII zapłaciłem 8,8k i wtedy była to rewelacyjna cena. Teraz warty jest połowę, utrata wartości niższa niż w przypadku samochodów.
Do tego dodaj jeszcze sigmę 35 i będzie rewelacja.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Panowie, zima za pasem a lato coraz blizej. Wątpie aby Canon zrobił prezent w postaci obniżek cen przed sezonem ślubno wakacyjnym.