Strona 12 z 57 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Spokojnie, nie będzie leżał bezczynnie, więc na siebie zarobi

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Spokojnie, nie będzie leżał bezczynnie, więc na siebie zarobi
    To prawda, ale Ty nie masz potrzeby sprzedania... Zarobi, zadziatkuję się, a później pójdzie za 1999zł/2500zł na allegro...

Czekam do lipca, może zdołam uzbierać do 6D (pewnie cena też spadnie) ciągle zastanawiam się też nad N d600
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-02-2013 o 15:59

Uzależniony Awatar RTSiak

Amatorzy różnie podchodzą do tematu używanych puszek, jak ktoś musi mieć nówkę to tu już wybór 5d2 jest bezsensowny bo w takiej sytuacji różnica w cenie to ok 500zł a przy tej kwocie to jednak nie jest już wiele i raczej każdy woli chyba dorzucić do nowszego modelu, który mimo wszystko oferuje ''więcej i lepiej'', a w każdym razie ma sensowny AF za co ja osobiście dopłaciłbym te 500zł bez wahania (no ale to widzimisię ) Wg mnie używane 5d2 w okolicach 5tyś to mimo wszystko dużo. W każdym razie ja bym a tyle nie kupił i już wolałbym dołożyć tego tysiaka czy półtora do nowego 6d (albo nawet... kulawego d600).

Mnie boli, że mój 7d w jednej chwili poleciał z cena w dół jak szalony, z 5d2 zaraz będzie podobnie (tym bardziej jak pojawia sięużywane 6d, stawiam, że za 4tyś będzie można już spokojnie dostać sensowną, nieprzeoraną sztuke), taka kolej rzeczy.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Amatorzy różnie podchodzą do tematu używanych puszek, jak ktoś musi mieć nówkę to tu już wybór 5d2 jest bezsensowny bo w takiej sytuacji różnica w cenie to ok 500zł a przy tej kwocie to jednak nie jest już wiele i raczej każdy woli chyba dorzucić do nowszego modelu, który mimo wszystko oferuje ''więcej i lepiej'', a w każdym razie ma sensowny AF za co ja osobiście dopłaciłbym te 500zł bez wahania (no ale to widzimisię ) Wg mnie używane 5d2 w okolicach 5tyś to mimo wszystko dużo. W każdym razie ja bym a tyle nie kupił i już wolałbym dołożyć tego tysiaka czy półtora do nowego 6d (albo nawet... kulawego d600).

Mnie boli, że mój 7d w jednej chwili poleciał z cena w dół jak szalony, z 5d2 zaraz będzie podobnie (tym bardziej jak pojawia sięużywane 6d, stawiam, że za 4tyś będzie można już spokojnie dostać sensowną, nieprzeoraną sztuke), taka kolej rzeczy.
    Co ja mam powiedzieć ze swoim 50D - którego kiedyś kupowałem za około 4tyś. a teraz ciężko popchnąć za 1500zł a stan dobry ... Niedługo to ktoś w rodzinie za free to body dostanie ...

Mnie strasznie kusi to D600 w zestawie z rewelacyjnym N24-70 2.8 i jeszcze Sigma 85 (więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-02-2013 o 16:12

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez romked Zobacz posta
    Spora liczba aparatów na rynku wtórnym, o małym przebiegu ale już bez gwarancji była używana do filmowania wesel. Ich stan wizualny często prawie idealny. Różne źródła piszą o znacznym wpływie filmowania na stan matrycy, inne o znikomym. Mój kolega żyjący z filmowania systematycznie zmienia kamery co rok lub półtora z uwagi na widoczne pogorszenie jakości rejestrowanych obrazów.
    To albo trzyma je włączone cały czas albo używa jakiegoś szajsu . TVN-owe kamery delikatnie mówiąc rozpieszczane nie są - przebiegi mają ogromne, a jakoś trudno zauważyć różnicę pomiędzy nową, a starą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Uważam, że 5DII w dobrym stanie z niewielkim przebiegiem spokojnie można wyceniać na poziomie 5000pln.
    Tylko tą kwotę wg mnie już ciężko osiągnąć. Fakt, że ceny poszły nieźle w dół.

a co powiecie na takie 5D z przebiegiem 250tys.... za 3900zł czy 3600zł nie pamiętam już... Warto również i o nich wspomnieć w tym temacie
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Czekam do lipca, może zdołam uzbierać do 6D (pewnie cena też spadnie) ciągle zastanawiam się też nad N d600
    Przeczytaj test 6D na optycznych, to od razu kupisz D600 .

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Tylko tą kwotę wg mnie już ciężko osiągnąć. Fakt, że ceny poszły nieźle w dół.
    Zgadza się, dlatego zostawiłem to body. Pewnie spokojnie sprzedałbym go za 4-4,5k, trochę dołożył i kupił np. 35L.
    Ale z drugiej strony to bardzo fajny aparat i warto go mieć jako drugie body FF a 35L czy 85L i tak kiedyś kupię. Ceny i tak na razie nie są takie złe, prawie 4 lata temu za 5DII zapłaciłem 8,8k i wtedy była to rewelacyjna cena. Teraz warty jest połowę, utrata wartości niższa niż w przypadku samochodów .

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Mnie strasznie kusi to D600 w zestawie z rewelacyjnym N24-70 2.8 i jeszcze Sigma 85 (więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne)
    Do tego dodaj jeszcze sigmę 35 i będzie rewelacja .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Panowie, zima za pasem a lato coraz blizej. Wątpie aby Canon zrobił prezent w postaci obniżek cen przed sezonem ślubno wakacyjnym.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Panowie, zima za pasem a lato coraz blizej. Wątpie aby Canon zrobił prezent w postaci obniżek cen przed sezonem ślubno wakacyjnym.
    Zima już zaraz się skończy, gdzie kolega przespał kilka miesięcy?

Strona 12 z 57 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów