Strona 9 z 57 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Coś już napisał Awatar krzykik
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ale o czym wy tu mówicie. 5D II kupiony kilka miesięcy temu to pełnowartościowe body prosto z linii produkcyjnej a te nowe obecnie sprzedawane to są odpady poprodukcyjne nie spełniając norm, z ukrytymi wadami, po naprawach, odnawiane i z matrycami które jeszcze kilka miesięcy temu nie przeszłyby kontroli jakości.

Ps. Nie wyrażam zgody na cytowanie powyższego tekstu w opisach aukcji, których przedmiotem sprzedaży są zakupione kilka miesięcy temu egzemplarze 5D II
    nie wydaje mi się aby Canon lub inne znaczące firmy mogły pozwolić sobie na taki ruch, wypuszczając jakieś gnioty i tracąc jednocześnie reputację;-)
    C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II

Pełne uzależnienie

A o serii migawek z tytanowymi lamelkami nie słyszeliście? Canon puścił krótką serię takich migawek i to właśnie te migawki osiągają przebiegi blisko 400tys. cykli. Migawki te montowano przez krótki czas w roku 2010 w body o numerach od xxxxx do xxxxx. Migawki w obecnie sprzedawanych egzemplarzach pochodzą z eksperymentalnej i tajnej fabryki w Zimbabwe gdzie w procesie technologicznym nie używa się wody. Niestety nabywcy nowych egzemplarzy już raportują obecność dziwnego jakby piasku czy pyłu wewnątrz obudów aparatów. Są też poważne obawy o to jak te migawki będą znosiły mrozy.

Jak widzicie komputer przyjmie każdą wklepaną głupotę a wierzcie mi, że znajdą się ludzie którzy tą głupotę kupią

Co do wyobraźni to właśnie montuję film maturzystów o tak nieprawdopodobnej historii, że nastrój mi się udziela

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Ta..

Miasto
    Wrocław

Przyglądałem się przez pewien czas aukcją...

w cenach powyżej 4.500/4600 i wyżej praktycznie kończą się bez potencjalnego kupca, widać po 2-4razy wystawiane te same aukcje

ale ładnie można kupić z licytacji
    Sprzedany3900zł aparat wręcz w bdstanie wizualnym 80tyś przebiegu.
    Sprzedany4050zł też wręcz bd stanie 135tyś przebiegu + Grip + torba
    Sprzedany4600zł też bd stan, praktycznie zero rys 50tyś przebiegu + Canon EF 50 f/1.8 II + 8gb karta

3900-4600 w tej cenach widzę że idą używki, w cenach powyżej 4600 ciężko

Warto licytować...

Miasto
    Wrocław

Za 4400zł to spokojnie można dostać z przebiegiem 30-70tyś w dobrym stanie itp. Wystarczy zabezpieczyć się w cierpliwość i unikać aukcji z wygórowanymi cenami, czekając na dobrą ofertę, albo licytować...

Patrz, to są aukcje które obserwowałem, i zakończyły się kupnem na takich cenach:
    "ale ładnie można kupić z licytacji
    Sprzedany4600zł też bd stan, praktycznie zero rys 50tyś przebiegu + Canon EF 50 f/1.8 II + 8gb karta"

tą aukcje z 220tyś. widziałem, z kilka razy była wystawiana. Moim zdaniem lepiej trochę zejść z ceny, sprzedać, niż później płacić kolejne prowizje za wystawianie aukcji

Masz obecnie trwającą aukcje : CANON EOS 5D MARK II - BODY - OD ZŁOTÓWKI (3035834665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 70k przebiegu - ma duże otarcie na górnej części obudowy, ja przez to z góry skreśliłem to body - ale myślę że aukcja zatrzyma się tak na 3900/4000zł jak potrzebujesz do ekstremalnych warunków to akurat ...
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 20-02-2013 o 20:14

chyba lepiej celować w przebieg ~50-70tys za ok. 4200-4500zł w tym momencie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Odpowiedź na tytułowe pytanie wcale nie jest taka prosta, bo trzeba kwestię rozpatrywać nie tylko w kontekście ceny nowego 6D (ok. 7.000 zł), lecz także 5d1, które kosztują w okolicach 3.000 zł, a są konstrukcją niewątpliwie starszą i pod wieloma względami starszą (choć to nadal dobry aparat).

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

5d classic za 2500zł powinno się wyrwać spokojnie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Za 4400zł to spokojnie można dostać z przebiegiem 30-70tyś w dobrym stanie itp. Wystarczy zabezpieczyć się w cierpliwość i unikać aukcji z wygórowanymi cenami, czekając na dobrą ofertę, albo licytować...

Patrz, to są aukcje które obserwowałem, i zakończyły się kupnem na takich cenach:
    "ale ładnie można kupić z licytacji
    Sprzedany4600zł też bd stan, praktycznie zero rys 50tyś przebiegu + Canon EF 50 f/1.8 II + 8gb karta"

tą aukcje z 220tyś. widziałem, z kilka razy była wystawiana. Moim zdaniem lepiej trochę zejść z ceny, sprzedać, niż później płacić kolejne prowizje za wystawianie aukcji

Masz obecnie trwającą aukcje : CANON EOS 5D MARK II - BODY - OD ZŁOTÓWKI (3035834665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 70k przebiegu - ma duże otarcie na górnej części obudowy, ja przez to z góry skreśliłem to body - ale myślę że aukcja zatrzyma się tak na 3900/4000zł jak potrzebujesz do ekstremalnych warunków to akurat ...
    prowizje płacisz jak się sprzeda, ale nie sprzedasz INNYMI SŁOWY oszukasz :> a tak to tylko tam 1zł za wystawienie, więc to duża strata nie jest

Miasto
    Wrocław

Faktycznie z tą prowizją

5d spokojnie z palcem w nosie za 2.500można wyrwać w dobrym stanie

5dmk1 2.500zł
    5dm2 4.500zł

Za więcej nie ma sensu Chyba że nieskazitelne body, z gwarancją, np . tylko niecały rok używane.

Uzależniony

Nie mów mi o cenie 4500 bo za taką kwotę to można kupić zajechanego konia w opłakanym stanie. Jeśli zależy Ci na takim to śmiało. 5d2 w idealnym stanie z małym przebiegiem spokojnie wart jest ok 5500zł

Strona 9 z 57 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów