Pokaż wyniki od 1 do 10 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Do tego pewnie dojdzie standardowo: cło, vat i skończy się dobry interes
    Cło ? jeśli to w UE to przecież nie płacisz takich rzeczy. A poza Unią Europejską poza tym łatwa sprawa do obejścia, wystarczy poprosić sprzedawce, żeby na paczkę nakleił "paczka podarunkowa" :-) Kilka krotnie robiłem zakupy na Ebay;u i .... zawsze się udawało, nawet z USA

Cytat Zamieszczone przez swishu Zobacz posta
    Towarzystwo, nie ma się co szarpać. Wątek dobrze, że istnieje bo pewnie google i tak prędzej czy później sprowadzi tutaj właśnie osoby z takim dylematem (do wydania 5-6 tys na ff z canona). Punktów widzenia jest tutaj przedstawionych bardzo wiele. Kto jak je zinterpretuje, zaważy na decyzji zakupu. Fakty są jednoznaczne - 6d jest nowszą konstrukcja technologicznie i w pewnych warunkach daję lepszy warsztat fotografowi. W innych zaś różnicę będą raczej niedostrzegalne. To czy ktoś kupi konstrukcje z 2008 czy 2012 to czasem kwestia upodobań - np. typu : "zawsze chciałem mieć 5D, nie stać mnie na mk3 więc biorę mk2" Inni podejdą do tego jeszcze bardziej 'po swojemu' . Ceny 5dmk2 będą powoli spadać, to jest nieuniknione. Sam osobiście znam fotografa, który przeskoczył z 5dmk2 na 5dmk3 tak po prostu bez większego zastanawia się - po prostu potrzebował nowe body (jeszcze wtedy nie było 6d), niedawno z nim rozmawiałem to mówił, że pracował też na pożyczonym 6d i gdyby teraz miał kupować, to w jego zastosowaniach 6d byłoby wystarczające. Obraz tak samo świetny! Wszystko zależy od potrzeb. W jego przypadku dodatkowe atuty 5dmk3 (czyli superowy af, 1/8000 i kilka innych studyjnych ficzerów) nie były tak istotne, dla innych znowu będą.. Przyznam, że początkowo też szalałem za 5dmk2 i chciałem kupić, ale po doczytaniu testów, przeczytaniu wielu opinii, trzymania body w dłoni i zrobieniu trochę zdjęć - uważam po prostu, że zdjęcia z 6d są trochę lepsze a w pewnych trudniejszych warunkach - lepsze,a co najważniejsze - powstają w nich poprawne zdjęcia, co w 5dmk2 nie zawsze jest możliwe. Niestety nie posiadam na własność ani 6d ani 5dmk3, ale z obiema konstrukcjami miałem do czynienia namacalnie.
    Faktycznie szybko spadnie 5dmk2 - dlatego wszyscy chcą jak najszybciej wyprzedać swoje używane piątki mark dwa "za dobrą cenę " , bo dobrze wiedzą że niedługo będzie trzeba wystawić za bezcen .. a temat jest dobry i w dobrym miejscu, bo najczęściej takie dylematy mają początkujący, i w konsekwencji ten temat może ich nakierować na odpowiedni wybór - a w tym przypadku dużą przewagę ma 6D technicznie i ekonomicznie, bo wiadomo że 5dm2 szybko spadnie na cenie, z każdym dniem się robi coraz starsze, dzisiaj kupujesz za 6tyś, jutro sprzedajesz za niecałe 3tysiące. Kupując używane, chcąc sprzedać później sprzedajesz jako kolejny właściciel. Dlatego zgubne myślenie jest, że jeśli kupi się używane to się zaoszczędzi ....
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 09-08-2013 o 21:46

Uprawnienia umieszczania postów