Pokaż wyniki od 1 do 10 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Musiałem się specjalnie zarejestrować, żeby w końcu coś tu napisać, od dłuższego czasu jestem obserwatorem CB, ale nigdy nie czułem potrzeby pisania - aż do tego momentu. Także powitać wszystkich.

Od dłuższego czasu robię tak jak ktoś wcześniej napisał, kupuje sprzęt poza granicami naszego kraju. Dla mnie to żaden problem, ponieważ bilety lotnicze są teraz bardzo tanie, najlepsze są okazje typu "last-minut", albo bilety z wcześniejszą rezerwacją - w obie strony. Za dnia się leci, kupuje sprzęt, później trochę wolnego czasu na obiad i zwiedzanie i się wraca z nowym sprzętem i zaoszczędzonym tysiakiem w kieszeni, wszystko można załatwić w 1dzień - 90procent mojego sprzętu tak została zakupiona, w tym często używane rzeczy, jakbym miał kupować 5dm2 to w życiu nie zapłaciłbym 5.000zł za używany sprzęt przez allegro, to raz że nowe w PL są już w okolicach 6.600zł a to dwa że poza granicami pl nowe są już w okolicach 5500-6000zł - polecam robić wycieczki i w perspektywie dłuższego czasu policzyć sobie ile się zaoszczędziło na takich zakupach, jest znacząca różnica..

mam znajomego który w ten sposób handluje sprzętem fotograficznym i innymi rzeczami sprowadzanymi za granicy, kupuje taniej, szuka okazji jedzie po klika rzeczy i sprzedaje na aukcjach później takim ludzikom jak my, czasami sprzęt wystawiony na allegro i zakupiony przez kogoś,nawet jeszcze nie leży u niego
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 23-03-2013 o 13:19

Uprawnienia umieszczania postów