Strona 7 z 57 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Też mi się tak przypomina.
    Namieszaliście mi w głowie tym postem, bo teraz właśnie się szykuję na sprzedanie mojego 5d1 i 24-105 i na kupno 5d2 używanego i tak się zastanawiam czy mi starczy i ile musiałbym dołożyć do nowego 5d2. Rozważam też możliwość kupna 6d.
    1500zł trzeba dołożyć do nowej 5dmk2 - tyle co nic, w proporcji do używanych które mają średnio po 3/4lata i przeważnie chodzą po 5000zł

mnie się jeszcze bardziej pomieszało gdy zobaczyłem Nikona D600 w cenie 6200zł Teraz straciłem całkowicie sens kupowania używanego 5dmk2 jedyne co się gryzie z tym nikosiem to że mam Sigme 85 w ratach na Canona i teraz sprzedać obiektyw i płacić raty, ech

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    1500zł trzeba dołożyć do nowej 5dmk2 - tyle co nic, w proporcji do używanych które mają średnio po 3/4lata i przeważnie chodzą po 5000zł

mnie się jeszcze bardziej pomieszało gdy zobaczyłem Nikona D600 w cenie 6200zł Teraz straciłem całkowicie sens kupowania używanego 5dmk2 jedyne co się gryzie z tym nikosiem to że mam
    Sigme 85 w ratach na Canona i teraz sprzedać obiektyw i płacić raty, ech
    Mi się nie chce robić przesiadki bo na każdej przesiadce się raczej traci więc nikona nie biorę pod uwagę. Chodzi mi po głowie 6d za 6,5 tys. Bodziak nowszy lepszy af i bajerów trochę więcej. Ale 5d2 to 5d2 i nie chciałbym zbytnio dokładać do sprzętu dlatego chyba będzie 5d2. Tylko raczej nowy niż uzywka.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

używka MKII jest nieopłacalna zupełnie chyba że sie trafi na gwarancji z niskim przebiegiem nie zurzyty mocno za 4K
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    używka MKII jest nieopłacalna zupełnie chyba że sie trafi na gwarancji z niskim przebiegiem nie zurzyty mocno za 4K
    To już w sumie troszkę przesada, ale z drugiej strony, ostatnio obserwuje aukcje te na granicy 5tyś i widzę że małe zainteresowanie bo potrafią być wystawione kilka razy te same body i nikt nie kupuję... zatem nie tylko ja mam taki tok myślenia

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    trochę offtop ale mam szybkie pytanie:
    co jest potrzebne przy gwarancji na 100tys klapnięć przy 5d classic po upływie gwarancji?
    sama karta gwarancyjna? czy karta i potwierdzenie zakupu? czy moze samo potwierdzenie zakupu?
    Karta gwarancyjna nie jest potrzebna ani dowód zakupu. Wystarczy oddać sprzęt do autoryzowanego serwisu - sprawdzą przebieg i naprawią nieodpłatnie.

--- Kolejny post ---

Na to raczej nie licz - w tej cenie nie kupisz body na gwarancji z niskim przebiegiem .
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Ciekawy jestem czy jeśli ty wystawiłbyś się ze swoim 5d1 to oddasz je za 1000zł ? Bo skoro oczekujesz 5d2 na gwarancji z niskim przebiegiem za 4000 to 1000 zł za twój to chyba racjonalna cena w takim razie.

Miasto
    Chełmno

Kurcze nie złapaliście ironi. Przecież napisałem że takowy zakup jest nieopłacalny a te 4 tyś to wyssany z palca aburd więc bez spiny Panowie.

horak - ja nie sprzedaję swojego aparatu z którego jestem zadowolony

Ja nie wiem czy nie przejść na Nikona. Temat jest taki że kupiłem nowego Canona 5d Mark II około 3 miesiące temu (za około 9 tys). Gdybym go sprzedawał nie chciałbym mniej niż 7 tys bo aparatem zrobiłem maksymalnie 10 tys zdjęć. Trudna decyzja bo jeśli bym sprzedawał to cały zestaw. Jak myślicie ile wziąć za Canona 5D mark I (3 latek), Canona 5D mark II (3 miesiące), Lampa Canon 580 EX II (prawie nie używana - stałoogniskowe obiektywy), Obiektyw Canon 15 mm Fisheye (około 2 lata ma), Canon 50 mm 1,4 (około 1 roku ma), Canon 35 2,0 (max półroczny), Canon 85 mm 1,8 (max półroczny), Canon 100 mm 2,8 Marko (około 2 miesiące), do tego filtry na obiektywy, torba canona. Na jaką kwotę to wycenić? od razu mówię że jedynie myślę nad zmianą systemu ale to nic pewnego Canon niby fajne robi zdjęcia - wszystkie na stronie mojej Pkt 8 regulaminu forum ale coś mnie kręci na nikona
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 07-02-2013 o 13:38
    Canon 5D MK I, Canon 5D MK II, Canon 15mm 2,8 Fisheye, Canon 35mm 2,0, Canon 50mm 1,4, Canon 85mm 1,8, Canon 100mm 2,8 MAKRO, Speedlite 580 EX II i inne Efekty pracy na Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Chełmno

Będziesz miał problem ze sprzedaniem tego jako całości, bo nie wszyscy będa chcieli miec te szkiełka A 7 tys za MKII nie dostaniesz nigdy bo nowe chodzą po 6400

masakra
    Canon 5D MK I, Canon 5D MK II, Canon 15mm 2,8 Fisheye, Canon 35mm 2,0, Canon 50mm 1,4, Canon 85mm 1,8, Canon 100mm 2,8 MAKRO, Speedlite 580 EX II i inne Efekty pracy na Pkt 8 regulaminu forum

Strona 7 z 57 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów