Strona 52 z 57 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Dawno mnie nie było na CB i powiem Wam, że szczerze się zdziwiłem, że ten wątek jest nie tylko przez kogokolwiek kontynuowany, ale, że trwa tu aż tak zażarta dyskusja. Widzicie w tym jakikolwiek pożytek? Wartość używanych 5DII i tak określi rynek (np. allegro), a nie opinie i sugestie na temat ceny zawarte w tym wątku.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

No cóż, mogę potwierdzić, że sprzedać 5d MK II na Allegro jest stosunkowo łatwo. Mimo mnóstwa mejli z propozycjami zakupu poza aukcją za cene 4400 - 4700 zł ponieważ tyle jest on wart w czyimś mniemaniu, tak samo sporo wiadomości typowo szyderczych, obraźliwych etc.
    udało mi się sprzedać sztukę za 5600 zł z przebiegiem w zaokrągleniu 33 tyś. Zatem są osoby które widzą czego chcą, i nikt nie będzie im wciskał kitu że MK II to przestarzały szajs (jak wielu na tym forum a konkretnie w tym wątku). Mogę iść też o zakład że co najmniej kilka z tych mejli które otrzymałem pochodzi od osób udzielających się w tym wątku, bądź też śledzących go.
    Pozdrawiam serdecznie
    Pucha i słoki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Również cię serdecznie pozdrawiam krynico mądrości ludowych. Cieszę się, że przeczytałeś już bajki które lubisz. Teraz paciorek i spać.
    I nie poświęcaj tyle czasu na przeglądanie aukcji bo w głowie się od tego może pomieszać. Jeżeli zarzucasz komuś bezpodstawnie kłamstwo, to najpewniej sam jesteś kłamcą i oszustem.
    A z drugiej strony po prostu nie śmieć na forum, bo już dosyć tu bez znaczenia postów zamieściłeś.
    Eeee.... no ale bardzo proszę bez epitetów i wycieczek osobistych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Czyli kto nie płaci nie koneser. Koneserzy wolą stare wino.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Śmieszna sprawa wychodzi Ci co wystawiają 5dmk2 określają 6d gorszym technicznie aparatem od piątki i do tego twierdzą że lepszym rozwiązaniam jest kupić w podobnej cenie używane 5dmk2 niż nowe 6d - wyskakują z porownaniami tych aparatów do jakiś samochodów, gdzie kupujący generalnie kupuje ten aparat właśnie z powodu porównania auta starego do nowego itp. Co za bzdura, totalnie bezsensu argumeny lepszosci 5dm2 nad 6d i do tego teraz sciemnianie że się sprzedało, a się nie sprzedało...

Dziwi mnie jedno,dlaczego posiadacze 5dmk2 jadą te szóstki, skoro później po sprzedaży swojego kultowego 5dmk2 kupują przeważnie 6d?
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 09-08-2013 o 08:39

Bywalec

jednak przeważnie kupują 5 d mk III...

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Śmieszna sprawa wychodzi Ci co wystawiają 5dmk2 określają 6d gorszym technicznie aparatem od piątki i do tego twierdzą że lepszym rozwiązaniam jest kupić w podobnej cenie używane 5dmk2 niż nowe 6d - wyskakują z porownaniami tych aparatów do jakiś samochodów, gdzie kupujący generalnie kupuje ten aparat właśnie z powodu porównania auta starego do nowego itp. Co za bzdura, totalnie bezsensu argumeny lepszosci 5dm2 nad 6d i do tego teraz sciemnianie że się sprzedało, a się nie sprzedało...

Dziwi mnie jedno,dlaczego posiadacze 5dmk2 jadą te szóstki, skoro później po sprzedaży swojego kultowego 5dmk2 kupują przeważnie 6d?
    abstrahując od problemu wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia, insynuuje kolega, że tomfoot i sadaman kłamią?
    to chyba do pralni...

Coś już napisał

Ja też rozważam zakup 5d II i interesuje mnie raczej w dobrym stanie. I jak popatrzę na propozycje cenowe (5.800-6.200) to po prostu wolę dołożyć niecały 1000 zł i kupić sobie 6d z Lightroom'em 5. Niech się cenią

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Swoją drogą to jaki przełom nastąpił, że ktoś musi się pozbywać 5d na rzecz 6d. Przemyślcie koledzy swoje słowa. Owszem gdy ktoś ma chęć zmienić powiedzmy 20d czy 30d która się wysłużyła to może rozważać takie porównania, ale w tym przypadku trzeba szukać jakiejś konkretniejszej alternatywy niż 6d.
    C5DmkII+16-35L+70-200L(is)+S580EXII+NB100

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

[QUOTE=kurczeblade;1176591]... i do tego teraz sciemnianie że się sprzedało, a się nie sprzedało... [QUOTE]

Cóż, nie zamierzam niczego udowadniać - po prostu się sprzedał CANON EOS 5D MARK II + AKU + CF + MATÓWKA TYCHY (3425427786) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

[QUOTE=kurczeblade;1176591] Dziwi mnie jedno,dlaczego posiadacze 5dmk2 jadą te szóstki, skoro później po sprzedaży swojego kultowego 5dmk2 kupują przeważnie 6d? [QUOTE]

Chyba nie piszesz o mnie mimo że 6-ke kupiłem?
    Pucha i słoki

Strona 52 z 57 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów