Strona 49 z 57 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Przecież ta kwota właśnie to cena minimalna.

Ale nie wiesz czy jest "prawie nowy". Właściciel nie jest w stanie podać prawdziwego przebiegu, a to że "dobrze wygląda" wizualnie wcale nie musi świadczyć o niskim przebiegu.
    Chyba nie nie rozumiesz:
    Canon 5dmk2 Data premiery 2008-09-17 na allegro mogą być około 5letnie aparaty.
    Canon 6D Data premiery 2012-09-17 Aparat ma nie więcej niż rok. Także jeszcze jest gwarancja, w tym przypadku jest właśnie i do tego jak bykiem strzelił jest napisane że aparat ma około 16tyś zdjęć. Poza za tym 6D jest lepszym aparatem technicznie niż teraz 5dmk2, druga sprawa wcześniej pisałem że obserwuje trochę 6tki bo niedługo zamierzam kupić, i widziałem już trochę używanych w dużo mniejszej cenie niż teraz używane 5dmk2 - a link wstawiłem dla tych którym za drogie jest obecnie kupowanie używanego 5dmk2- w dużo mniejszej cenie mają okazje kupić lepszy, mniej zajechany aparat niż obecnie oferty na allegro 5dmk2.

Tak to jest cena minimalna 4.999zł za ten aparat. Czyli jak klikniesz teraz licytuj, aukcja się zakończy to masz aparat za 4999zł - chyba że ktoś podbije, ale i tak warto spróbować skoro teraz zajechane 5dmk2 to koszt 5800zł/6000zł...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    Bardziej się opłaca zużytego przez lata 5dmk2 za 5800zł ? czy bardziej się opłaca kupić prawie nowego 6d za 5000 może jak ktoś zalicytuje to 5500zł ? Sam sobie odpowiedź na to pytanie
    A skąd wiesz że "prawie nowy", może to jakiś wytyrany w studio grat z trzecią migawką albo sprzęt, który ma wyświeconą matrycę bo był używany w filmówce.
    To bardzo ryzykowne coś polecać skoro się o tym nic nie wie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Ja w ogóle jakoś nie widzę sensu w kupowaniu aparatu za 9k PLN i zrobieniu nim przez 3 lata 16 k klatek... Faktycznie szkoda sprzedawać... Jak znajdziesz kupca to się pochwal.

Faktycznie przy cenie 7k za 6D to cena 4,5 góra za 5d mk II wydaje się być sensowna. Na górce kupiłeś. Jak kupowałem Mk I za 3,5k to właśnie Mk II były po te około 9k. Gdyby ktoś chciał za mk I 8k to pewnie bym kupił nową II. A najpewniej nie kupiłbym nic. Bo pewnie też nie zrobiłem nim więcej niż 20 k klatek.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 07-08-2013 o 07:41

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

pacz pan , a ja myślałem ze aparat służy do robienia zdjęć, atu się okazuje ze trzeba focic non stop żeby to miało jakiś sens...
    to ja jako fotoamator nie mogę mieć 5mk3??? Leo why????
    a jakie szkła jako fotoamator mogę posiadać??? mam sprzedać elki??
    nie rozpędzajmy się tak panowie w osądach...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Canon 6D Data premiery 2012-09-17 Aparat ma nie więcej niż rok.
    Przez rok także można dosyć mocno wyeksploatować korpus, nawet tak że z zewnątrz będzie wyglądał jak nowy.

...jak bykiem strzelił jest napisane że aparat ma około 16tyś zdjęć.
    Ale "jak bykiem strzelił" właściciel napisał także iż przebieg jest orientacyjny ponieważ nie jest w stanie go zweryfikować. Wątpliwości rozwiał by "pomiar serwisowy".

Tak to jest cena minimalna 4.999zł za ten aparat.
    Cieszę się że w końcu to zrozumiałeś.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 07-08-2013 o 09:43
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Oczywiście zdjęć można zrobić mało, ale za to wiele godzin używać 6D do nagrywania video.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Oczywiście zdjęć można zrobić mało, ale za to wiele godzin używać 6D do nagrywania video.
    Taa... i po tym aparacie nic nie widać...
    Znaczy: kupił do profesjonalnego filmowania (bo rozumiem że omawiany jest ten aspekt); "jechał" rok zawodowo i aparat wygląda jak nowy?
    I napewno zaraz "dupnie"?
    ..uff...

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Przez rok także można dosyć mocno wyeksploatować korpus, nawet tak że z zewnątrz będzie wyglądał jak nowy
    To samo dotyczy się kupna używanych, dużo starszych 5dmk2 w magicznie kolosalnej cenie- I JEST WIĘKSZE PRAWDOPODOBIEŃSTWO.

Cytaty ofert z allegro:
    -Cena minimalna 4400zł
    AKTUALNY PRZEBIEG: 289 000 zdjęć

-Cena kup teraz 5500 zł Canon EOS 5d mark II.
    Aparat przygotowany do sprzedaży. Pomimo iż poprzednia migawka była sprawna, wymieniłem ją na nową w serwisie . W związku z tym aparat ma NOWĄ migawkę z przebiegiem 4806 zdjęć.

- Cena kup teraz 4899 zł
    Aparat zakupiony w polskim sklepie 24 08 2010r. Przebieg migawki 170 tys.
    Pomimo, że ma 3 lata to wygląda jak by miał 3 miesiące.
    To nie jakiś obskrzybany grat.

-Cena kup teraz 4999zł
    posiada drobne otarcia oraz ryski, natomiast stan mechaniczny bardzo dobry. Obecny przebieg to 188624

Większość tych aparatów, posiada ryski, albo wielkie otarcia, większość to 3-4letnie body z ogromnym nabitym przebiegiem, znajdują się też aparaty z drugą migawką- i ludzie piszą że migawkę wymieniają od tak "dla przyjemności" aparaty zużyte, jak starej dzi ki kolana za kolosalną cenę. PS: RÓWNIEŻ DOBRZE KTOŚ MÓGŁ KRĘCIĆ MASE FILMÓW TYMI PIĄTKAMI. a te które są po prawie 6000zł też mogą być ładne z zewnątrz a w środku "zgnite jajo" więc Twoja definicja nie ma najmniejszego sensu.

a teraz Cie zaskoczę, jeszcze bardziej

Allegrowicz który wystawił tą aukcje: !!! Canon 6D - Body - Okazja !!! (3450656571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ma 100 % pozytywne komentarze, 152 komentarze ( czyli nie jest to konto widmo itp )

Tam jest numer telefonu, pod którym można porozmawiać o stanie faktycznym body i tak właśnie zrobiłem: uzyskałem informacje od allegrowicza że aparat można śmiało przetestować i nawet wybrać się do serwisu na przegląd, głównym powodem przesiadki o której mówił, to chęć zakupienia 5dmk3

W każdym razie... Dla mnie to jest okazja, dla kogoś to może być podstęp i jeśli woli to może kupić używanego 3lata 5dmk2 z przebiegiem 180tyś za dużo drożej niż teraz wystawiona szóstka :-) POLECAM CZY NIE - NIKOGO NIE ZMUSZAM DO TEGO ZAKUPU !

Poza tym tak jak mówiłem, było już kilka aukcji 6stek w bardzo dobrym stanie, od zaufanych allegrowiczów w podobnej cenie.

Na wiosnę zamierzam zakupić 6D i mam nadzieje że znów się pokaże się kilka egzemplarzy używanych które będę mógł chapnąć :-) a jak nie to będzie nowy ze sklepu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie piszę, że tak jest na 100%, ale nieraz widziałem aparat z przebiegiem 100-200 tysięcy wyglądający prawie jak nowy. Używany tylko w studio itp.
    Ale to nie mój interes. Ja już swojego 6D od prawie pół roku mam.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Taa... i po tym aparacie nic nie widać...
    Znaczy: kupił do profesjonalnego filmowania (bo rozumiem że omawiany jest ten aspekt); "jechał" rok zawodowo i aparat wygląda jak nowy?
    I napewno zaraz "dupnie"?
    ..uff...
    Tak samo może byc z używanymi 5dmk2 - o których jest "temat"
    ps: coś mi się wydaje że macie tam swoje aukcje z piątkami
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 07-08-2013 o 10:40

Strona 49 z 57 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów