Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

dzięki, cieszę się że trzymasz za mnie kciuki

nieprzyjemnie zrobiło się wyłacznie z powodu nieudolnej próby wmieszania w dyskusję poezji, przez osoby którym do poetów daleko i na tym temat zakończmy

Dopiero zaczyna

Nalezaloby dodac, ze Polska to kraj, w ktorym ludzie probuja odzyskac co sie da z poniesionych wczesniej wydatkow - sytuacja ekonomiczno-gospodarcza w kraju skutecznie utrudnia ludziom rozstawanie sie ze sprzetem, kupowanym z reguly za ciezko zarobione pieniadze. Ciezko tez Polakom kupowac co dwa lata nowy sprzet, dokladajac do niego drugie tyle. Na Zachodzie wyglada to z reguly nieco inaczej, choc nawet tam nie widac tendencji do sprzedawania "za pol ceny". To oczywiscie nie dotyczy samochodow zza zachodniej granicy, gdyz wiadomo, ze kazdy Niemiec pozbywa sie kiedys swietnego auta aby nie blokowac sobie miejsca przed domem
    Kazdy normalny czlowiek szanuje swoje pieniadze i maja do sprzedania uzywany przedmiot, uzaleznia jego wartosc od wielu czynnikow, takich jak np. ich stan, stopien zuzycia, srednia cena rynkowa, itp.
    Uwazam poza tym, ze za sprzet uzywany amatorsko, sporadycznie, w dobrych warunkach i z niewielkim przebiegiem warto dac znacznie wiecej, niz za sprzet pracujacy w rekach zawodowcow, ktorego jedynym priorytetem bylo zarabianie na siebie i wlasciciela. Zwlaszcza gdy wlasciciel dodatkowo odliczyl sobie VAT, a probuje uzyskac na rynku wtornym cene w okolicach wartosci netto, jaka zaplacil za nowy.
    Ostatnio edytowane przez catman69 ; 30-07-2013 o 18:22

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Tym zaś piszącym bzdury oceniające, że ktoś chce za dużo za to co chce sprzedać, polecam zastanowić się nad tworzonym odniesieniem do aktualnych cen nowego sprzętu. I pomyśleć, czy uczciwym jest to, że za aparat canon
    6d w US płacić trzeba 1500 USD, a w o wiele bogatszej przecież Polsce ponad 2000 USD. I tam skierować swoje nieutulone żale i pretensje (tam, czyli do struktu tworzących cła i podatki oraz do dyktującego cenę importera).
    W ogólności masz rację, ale z tym $1500 to trochę przesada, bo za tyle samego body to nawet w Ameryce nie ma. Na tyle można wycenic korpus w kicie, jeżeli się odliczy cenę obiektywu (ja kupiłem kit, bo akurat chciałem mieć 24-105mm).
    Owszem, są sklepy które reklamują bardzo fajne ceny, ale bez solidnego kija bym do nich nie podchodził.

Dopiero zaczyna

Na allegro zaczynają się już pojawiać używane 6D od czasu do czasu, w cenie mniejszej niż używane 5dmk2. Myślę że cierpliwość to bardzo dobra cecha, i może się opłacić. W tym przypadku cierpliwość jest wskazana. Lepiej poczekać, dobrze się zastanowić niż później żałować że się przepłaciło. Albo nie kupiło czegoś lepszego, w minimalnie różniącej się cenie.

Tutaj mamy fajną okazje, 6D w idealnym stanie używana, za 5.000zł
    http://allegro.pl/canon-6d-body-okazja-i3450656571.html
    Ostatnio edytowane przez facestock ; 06-08-2013 o 12:47

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    Te 5000 zł to cena minimalna a nie końcowa.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Te 5000 zł to cena minimalna a nie końcowa.
    "Cena wywoławcza od 4999.00 PLN bez ceny minimalnej - czyli za ile wylicytujesz"

Od kilku dni jest ten aparat i nikt nie zalicytował. Nawet jak trochę pójdzie w górę to się opłaca.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nawet jak trochę pójdzie w górę to się opłaca.
    A skąd wiesz że "się opłaca"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardziej się opłaca zużytego przez lata 5dmk2 za 5800zł ? czy bardziej się opłaca kupić prawie nowego 6d za 5000 może jak ktoś zalicytuje to 5500zł ? Sam sobie odpowiedź na to pytanie

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

"Cena wywoławcza od 4999.00 PLN bez ceny minimalnej...
    Przecież ta kwota właśnie to cena minimalna.

...prawie nowego 6d...
    Ale nie wiesz czy jest "prawie nowy". Właściciel nie jest w stanie podać prawdziwego przebiegu, a to że "dobrze wygląda" wizualnie wcale nie musi świadczyć o niskim przebiegu.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 06-08-2013 o 21:03
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bo już miał taką okazję, z której skorzystał i nie chce być sam

Wytalkowane z GT-I9100

Strona 48 z 57 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów