Strona 35 z 57 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez facestock Zobacz posta
    Wróciłem z serwisu. Mam już 5tkę wymieniłem płytę główną, zapłaciłem 1300zł . Okazało się że spust migawki również do wymiany 350zł ( wcześniej miałem wrażenie że kiepsko reaguje na wciskanie, oczywiście pomyślałem że 5dmk2 tak ma) , zepsute gniazdo PC również wyszło w praniu - na szczęście Pan się zlitował i naprawił za free. Podobno aparat nieźle zasyfiony od zewnątrz, został przeczyszczony też za free Wyszło też na jaw że aparat był rozkręcany już wcześniej i grzebano w nim!

Powiedziałem serwisantowi o całej sytuacji, stwierdził żebym się nie dziwił, bo to normalne ze sprzętem elektronicznym który ma kilka lat. Że to codzienność, u niego że przychodzą ludzie z lustrzankami zakupionymi u kogoś używanymi i płaczą

Generalnie wyszło to tak:
    aparat kupiłem używany w "prawie idealnym stanie" na allegro za 4.599zł + 50 zł kurier
    wymiana płyty na nową 1300zł
    wymiana spustu migawki na nowy 350zł

Wyszło na to że zapłaciłem za tego grata 6300zł tyle ile bym zapłacił za nowy, z gwarancją.
    a teraz mam prawie 4letni aparat, który okazał się zasyfiony, po awariach - a podobno był w idealnym stanie! Tak wyglądał.

Dodzwoniłem się do wcześniejszego właściciela, opowiedziałem całą sytuację, nic mi w sumie na to, bo wciąż trzymał się wersji że aparat był idealnie utrzymywany i używał go typowo amatorsko bez awarii, nie był otwierany i w ogóle z nieba spadł. Przy serwisowaniu okazało się że był otwierany i było w nim grzebane!

Jaki z tego morał !

Nigdy więcej używanego sprzętu, w takich przegiętych cenach! Chyba że się okazyjnie coś trafi !
    Jaki miał przebieg ten bubel gdy go kupowałeś ?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Dodzwoniłem się do wcześniejszego właściciela, opowiedziałem całą sytuację, nic mi w sumie na to, bo wciąż trzymał się wersji że aparat był idealnie utrzymywany i używał go typowo amatorsko bez awarii, nie był otwierany i w ogóle z nieba spadł. Przy serwisowaniu okazało się że był otwierany i było w nim grzebane!
    !
    i po to allegro ma system wystawiania komentarzy
    wystaw mu negatyw i opisz sytuacje

Nigdy więcej używanego sprzętu, w takich przegiętych cenach! Chyba że się okazyjnie coś trafi !
    no comment
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 27-05-2013 o 14:46

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    No to ja miałem farta (?) za 4600,- z przebiegiem 10 200 klatek...

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
    Może i miałeś ale mi zależało na FV Wcześniej już na allegro "kupiłem" 2sztuki.... pierwszy udało mi sie za 3600zł ale jak to na allegro sprzedawca niby czekał tydzień na kuriera... po codziennym wydzwanianiu czy wysłał powiedział że TAK i ze jutro powinnem mieć aparat... za dwa dni dzwonie i mówię ze kuriera u mnie nie było a on mi mówi ze nie wysłał bo coś tam coś tam i mi nie wyśle.... brak słów.....

Drugiego "kupiłem" za 3400zł.. po pierwszej akcji postanowiłem ze pojadę i odbiorę osobiście. Dzwonie do gościa i wszystko elegancko.. Chwilkę przed wyjazdem jeszcze zadzwoniłem czy mu pasuje - oczywiście nie ma problemu. Jestem pod wskazanym adresem... dzwonie nie odbiera... drugi.. trzeci telefon nic... wychodzi jego jak sie okazało matka i mówi ze ona nic nie wie o aparacie. Dzwoni do niego a on do niej "ja nic nie sprzedawałem"................ już później nawet od mamusi nie odbierał Sądze że aparat był kradziony i się po prostu przestraszył... dobrze że to tak wyszło bo po co miałbym sobie robić problemy.. tylko po jakiego zrobiłem tyle kilometrów na darmo.....?

Jak się wam podobają moje przygody z zakupem 5d? Całe szczęscie do trzech razy sztuka:P
    Ostatnio edytowane przez adam1717 ; 28-05-2013 o 22:39
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Dziwicie się, kupujecie sprzęt elektroniczny który ma po kilka lat
    Teraz często nowe się psują, ale na nowe ma się gwarancje i można nawet prosić o zwrot pieniążków jeśli kupi się wybrakowany aparat. Kupowanie używanego sprzętu jest na własną odpowiedzialność i trzeba być świadomym, że coś może być kradzione, może być po masakrycznych usterkach których sprzedawca nie ujawni. Może się popsuć po zakupie i nikt nie zwróci za naprawę, która przekracza czasami kupno nowego aparatu

Ja teraz jakbym kupował coś używanego, to tylko jakąś okazje(nie za wygórowaną cenę) ale odłożyłbym na jakiś czas zapoznawczego używania te 1000zł/1500zł żeby móc w razie czego mieć za co naprawić sprzęt, coby nie zostać z gołą d..pą ale jest sens, skoro w tej cenie prawie nowe są ?

W każdym razie, Panom u góry współczuje przygód ...

ps: a gdzieś słyszałem że podobno 5dmk2 są niezniszczalne
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 29-05-2013 o 13:38

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Moja pierwsza zakupiona 5'tka ale classic też była "igłą" . Po dotarciu okazało się, że pstryczek od włączania aparatu już miał jakiejś luzy i nie stykała elektronika. Po problemach z bólem sprzedawca przyjął sprzęt z powrotem. Po długiej selekcji i przeglądaniu ofert trafiłem na sztukę która miała przebieg zbliżony do tego co zapewniał sprzedawca. Zgodził się na odesłanie sprzętu do serwisu na sprawdzenie, co mnie przekonało do zakupu
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Dopiero zaczyna

Wiem że marudzę, ale wszystko naprawiłem, koszt naprawy wyniósł mnie, około 1800zł później zrealizowałem spacer i sesje z dziewczyną, działał ok - prawie zapomniałem że kupiłem używany aparat za 4600zł + 1800zł naprawa, prawie to mało powiedziane, bo dziś na porannym spacerze zaskoczyła mnie kolejna niespodzianka, jakiś ERROR 30 na wyświetlaczu

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Wg canonrumors forum to błąd z migawką "Err 30: Shutter malfunction
    Unlike Error 20, this one does point to some sort of problem with the shutter… it could be either a mechanical problem, or some sort of electronic communication error." Kolego albo masz wyjątkowego pecha albo kupiłeś niezłą bombę...
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Jedno i drugie, jaki był przebieg tego aparatu? Potwierdzony? Współczuję !
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Współczuję bardzo ale to może być objaw padania migawki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Współczuję bardzo ale to może być objaw padania migawki.

Jaki był przebieg aparatu ? Wyglada na jakiś dorżnięty egzemplarz

Strona 35 z 57 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów