Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje

Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie
    Raczej zostanie, ale są fenomeny,gdzie z większymi przebiegami wystawiali/ają za 5tyśi i nawet 5,5- ale takie oferty tylko przeskakiwałem, twierdząc że nie ma sensu zwracać na nie uwagi.

Ja mam na tyle szczęście że trafił mi się w cenie standardowej 4.5 uż. ale z krótką gw. sklepową, testowałem dziś aparat i działa solidnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jeśli Kim nie puści bomby lub nie nastąpi coś równie paskudnego to moim zdaniem jest nieuniknione że 5D mkII będzie taniał. Chwilowo może się to zmienić przez braki w sklepach ale tylko chwilowo. Później tanieć musi, bo tak działa rynek. Nikt nie kupi starej puszki za 5 tyś skoro za niewiele więcej będzie miał świeżuteńkiego 6D.
    Ja wiem że z chwilą pokazania następców mkII stał się kultowy (mimo, że po premierze produkował kupę nie do przeżycia, miał dramatycznie przestarzały autofocus, gorsze kolory, właściwie żadnych większych zmian w stosunku do poprzednika itd. /*) ale to nie wpłynie na utrzymanie ceny, bo jest to naturalny proces mitotwórczy na forach .

/* - Określenia powyższe zaczerpnąłem z pamięci - jeśli coś przekręciłem to proszę o wybaczenie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Może się boi, że go sprzedasz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...
    Dotarł się. Jak silnik albo głośniki. Przecież tak to działa. :-)

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może się boi, że go sprzedasz .
    Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
    Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 08-04-2013 o 23:52

Coś już napisał Awatar adampa

Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
    Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna...
    Paweł ty romantyczny jesteś...

Uzależniony

Chyba sarkastyczny...

Początki nałogu

ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana...
    Jakie cztery kilo złotówek za porysowaną piątkę ?
    Zapytaj kurczeblade na ile wyceniłby taki sprzęcior...

Tanieć to może byle by robił to do czego jest stworzony a nie leżał i czekał na lepcze czasy
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów