Strona 29 z 57 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

YaneC, postaraj się zrozumieć kolegę kurczeblade Gdybyś chciał kupić wymarzone body 5d2 w stanie jak nowym za 4000-4500 zł i za żadne skarby nikt nie chciałby Ci tak tanio go sprzedać to też miałbyś w gardle pewną gorycz. To tak jak dziecko gdy nie może mieć zabawki, której pragnie - długo rozpamiętuje ten fakt zanim o tym zapomni i znajdzie sobie inny obiekt zainteresowań.

Pełne uzależnienie

YaneC, postaraj się zrozumieć kolegę kurczeblade Gdybyś chciał kupić wymarzone body 5d2 w stanie jak nowym za 4000-4500 zł i za żadne skarby nikt nie chciałby Ci tak tanio go sprzedać to też miałbyś w gardle pewną gorycz. To tak jak dziecko gdy nie może mieć zabawki, której pragnie - długo rozpamiętuje ten fakt zanim o tym zapomni i znajdzie sobie inny obiekt zainteresowań.
    Dozbierałbym do 6D. Ale kto bogatemu zabroni kupować stare aparaty w cenie prawie nowych.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Raczej to jest Twoje twierdzenie. Nie mam takich zamiarów. Wcześniej pisałem że zastanawiam się nad kupnem, a po czasie jednak zdecydowałem się na dużo lepsze body niż 5dmk2 w innym systemie

YeneC
    nie trzeba być rzeczoznawcą, żeby stwierdzić że 5.5tyś. za używanego 5dmk2 jest przesadzoną ceną, kolega pytał czy warto, to mu odpowiedzieliśmy solidnie, są lepsze oferty, za atrakcyjniejszą kwotę. Ale widzę stopce 5dmk2 - to już wiadomo dlaczego tak się zbulwersowałeś, zamierzasz sprzedać swojego uż. za cenę przybliżoną do nowego ?
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 05-04-2013 o 15:06

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Tak to wygląda.

Znam właściciela 5D II, stan jak nówka kilka sesji w studiu przebieg może 5000 zdjęć, miałby sprzedać taki aparat za 4000zł?

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Najniższa cena 6D dziś z ceneo to 7120zł.
    Najniższa na allegro cena kup teraz 7159zł
    Zamówiłem jednak nowego 5II za 6330zł

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Twoje pieniadze, Twoja decyzja.

Bywalec
    Miasto
    Las

Trochę jednak dziwię się dyskusji, szczerze mówiąc. Te aparaty, 6d i mkII są dla trochę innego użytkownika. No chyba, , że pełna klatka przesłania nam budowę, ustawienia, etc....

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Jak dla mnie za bardzo się nakręcacie z tą ceną 5DII.
    Cytat Zamieszczone przez Groovebass
    Zamówiłem jednak nowego 5II za 6330zł
    Cytat Zamieszczone przez MC_
    Twoje pieniadze, Twoja decyzja.
    Dokładnie. Druga wersja 5-tki jest świetnym aparatem biorąc pod uwagę pewne kryteria. To samo można powiedzieć o 6D, więc... body jest tyle jest warte ile w stanie będą dać za nie nabywcy. Rzecz względna.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Oba body są dobre, tak jak wspomnieliście wcześniej - dla dwóch różnych odbiorców. Choć nie ma się co czarować - używki 5dmk2 są trochę przewartościowane (względnie biorąc pod uwagę parametry body oraz datę wydania na rynek). Nawet jeśli body nie jest mocno zużyte, to i tak straciło już na wartości przez te swoje lata i trzeba się z tym pogodzić, co nie znaczy, że nie da się nim zrobić dobrych zdjęć (dobrych w wybranym zastosowaniu). Mimo wszystko jednak 6D oferuje więcej niż 5dmk2 (iso,af,dr,video..gps i wifi nie liczę - bo bezpośrednio wpływu na jakość obrazka nie mają), 5mk2(niezawodność, gwar. migawki 150k, mocniejsze body). Z początku moich rozważań nad FF patrzyłem z dużym dystansem nad 6D, teraz jest inaczej.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    body jest tyle jest warte ile w stanie będą dać za nie nabywcy. Rzecz względna.
    Dokładnie. Taka sama jest moja opinia.
    Z tego samego powodu pośpieszyłem się ze zmianą na MK3 naciągając swój budżet. Mimo tego że ceny MK3 prędzej czy później opadną to ceny MK2 spadną o wiele szybciej ze względu na nowinki na rynku. 6D rozpoczyna właśnie taki nowy ruch w tym kierunku.

Osobiście nie kupowałbym teraz używki MK2.

Na marginesie to nie mogę się doczekać rozwoju FF bezlusterkowców. Ta sama jakość będzie mogła być o wiele mniejsza i lżejsza...

Strona 29 z 57 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów