Strona 21 z 57 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Coś już napisał Awatar krzykik
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ja obiektywy kupuje używane, ale dużo mniejsze zaufanie mam do body
    Jeżeli body nie ma śladów używania i ma niski przebieg to czemu nie...
    C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II

Cytat Zamieszczone przez krzykik Zobacz posta
    Okazje mają to do siebie że uciekają, ale gwarancja to nie wszystko, przynajmniej dla mnie.
    W tej chwili rozglądam się za 350d lub 450d i oczywiste jest że kupię bez gwarancji ale szukam z małym przebiegiem i w bdb stanie.
    Kupowałem już na allegro czy na forach fotograficznych masę używanych obiektywów i na żadnym się nie zawiodłem bo były od osób szanujących sprzęt.
    Napisałem, ze oprócz tego co wymienił B O G D A N zwracam uwagę jeszcze DODATKOWO na gwarancję.
    Dla mnie gwarancja jest istotnia ponieważ zazwyczaj pracuje w dość specyficznych (żeby nie powiedzieć cięzkich) warunkach gdzie stosunkowo łatwo uszkodzić sprzęt.

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Żwirek Zobacz posta
    Napisałem, ze oprócz tego co wymienił B O G D A N zwracam uwagę jeszcze DODATKOWO na gwarancję.
    Dla mnie gwarancja jest istotnia ponieważ zazwyczaj pracuje w dość specyficznych (żeby nie powiedzieć cięzkich) warunkach gdzie stosunkowo łatwo uszkodzić sprzęt.
    Wiem że się czepiam ale gwarancja nic nie da jak serwis stwierdzi że to czynniki zewnętrzne uszkodziły sprzęt.
    Oczywiście nie zabraniam szukania sprzętu na gwarancji, sam mam zamiar kupić body 5dIII nówkę:wink:
    C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II

Coś już napisał

Korpusy pelnoklatkowe nawet te starsze stoja bardzo mocno w cenie.4 kola za 5D badz D700 to zdecydowanie za duzo ale to rynek dyktuje ceny.Moze warto zastanowic sie nad nowym korpusami jak 6D badz D600?

Uzależniony Awatar jac+

Jeśli ktoś jest zdecydowany na 5D2 to przy obecnym poziomie cen nówek i używek polecam nówki. Jeśli miałbym dać ponad 5 tys. za piękną używkę to już lepiej wziąć kompletnie nowy aparat za 6,5 tys. Pewny, z gwarancją - to są cechy nie do przecenienia.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeśli ktoś jest zdecydowany na 5D2 to przy obecnym poziomie cen nówek i używek polecam nówki. Jeśli miałbym dać ponad 5 tys. za piękną używkę to już lepiej wziąć kompletnie nowy aparat za 6,5 tys. Pewny, z gwarancją - to są cechy nie do przecenienia.
    Na pewno masz rację, ja też bym wolał dołożyć i mieć nowe body i pewność działania (gwarancję).
    Niektórzy natomiast bardzo mocno nadwyrężają swój budżet i ostatnie grosze wydają na używkę za ok 5000zł, bo 6500zł na nówkę po prostu nie mają

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Korpusy pelnoklatkowe nawet te starsze stoja bardzo mocno w cenie.4 kola za 5D badz D700 to zdecydowanie za duzo ale to rynek dyktuje ceny.Moze warto zastanowic sie nad nowym korpusami jak 6D badz D600?
    czy warto kupić 6D... mozna poczytać o tym w innym wątku

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Niektórzy natomiast bardzo mocno nadwyrężają swój budżet i ostatnie grosze wydają na używkę za ok 5000zł, bo 6500zł na nówkę po prostu nie mają
    święta prawda i cały czas jestem za tym że gwarancja to nie wszystko...

Cytat Zamieszczone przez krzykik Zobacz posta
    Wiem że się czepiam ale gwarancja nic nie da jak serwis stwierdzi że to czynniki zewnętrzne uszkodziły sprzęt.
    Oczywiście nie zabraniam szukania sprzętu na gwarancji, sam mam zamiar kupić body 5dIII nówkę:wink:
    Hmm to chyba różnie... naczytałem się na ten temat w sieci mnóstwo, jedni twierdza że jak np padła im matryca ze względu na laser (cz inne tego typu ustrojstwo) to canon zrobił im to na gwarancji, inni natomiast twierdzą, że gwarancja jest w tym wypadku nic nie warta...
    Mimo wszystko jeśli kupuje używany sprzęt, to jednak wolałbym zeby on miał gwarancje, wtedy czuje się bardziej spokojny, bo przecież tak naprawdę nigdy nie wiadomo co poprzedni użytkownik z tym aparatem wyczyniał

Co do używki za 5 tyś, a nowki za 6.5 tyś to w 100% zgadzam się z tym co napisał e-pic.

Miasto
    Łódź

bo przecież tak naprawdę nigdy nie wiadomo co poprzedni użytkownik z tym aparatem wyczyniał
    tylko jak to sprawdzić jak nie po wygladzie czy sprawdzeniu przebiegu choćby programem EOS Info??

Co do używki za 5 tyś, a nowki za 6.5 tyś to w 100% zgadzam się z tym co napisał e-pic.
    ja też się zgadzam tak jak napisałem

--- Kolejny post ---

bo przecież tak naprawdę nigdy nie wiadomo co poprzedni użytkownik z tym aparatem wyczyniał
    tylko jak to sprawdzić jak nie po wygladzie czy sprawdzeniu przebiegu choćby programem EOS Info??

ja też tak jak napisałem

czyli kupić nówkę za 6500 !!!

lub

używkę od pewniaka za 4500-5000zł !!!

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Korpusy pelnoklatkowe nawet te starsze stoja bardzo mocno w cenie.4 kola za 5D?
    rozumiem ze mowa o 2wersji ? bo jesli piszesz o 5d classic to chyba dawno dawno temu allegro przegladales...

60k zdjec stan bdb. canon 5dmk1 2.049zł : http://allegro.pl/canon-5d-mki-bdb-s...100744302.html

wiec pelna klatke mozna juz miec majac w kieszeni 2-3tysiace

a jak ktos wystawia sobie z cenami z kosmosu, to niech czeka sobie na naiwniaka do usranej smierci ...
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 16-03-2013 o 23:16

Strona 21 z 57 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów