Pokaż wyniki od 11 do 20 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    absolutnie nie warto brać 5D classic, bo odkąd pojawił się mk2 (o zgrozo nie wspominam o mk3) to aparat ten przestał robić ładne zdjęcia
    Wszystko by się zgadzało, gdyby nie żartobliwy charakter drugiej części zdania.

Cytat Zamieszczone przez tph Zobacz posta
    Czy do fotografii niesportowej 5d MkI to wciaz dobra pucha ?
    5D1 to świetna pucha, miałem, byłem zadowolony. Przejście z cropa na 5D1 to był kosmos.
    Jednak według mnie teraz brać zdecydowanie NIE warto. 8-letnia konstrukcja, staruszek z następcą następcy, poza obrazkiem wszystko już niestety na minus w porównaniu nawet z mk II. Argument? Cena. 5D1 to koszt około 2,6-3,6k zł, z czego te puszki w lepszym stanie i z niskim przebiegiem, to bliżej 3,6k (aukcje trwające - cena może iść w górę). Za 4,3k zł znalzałem 5D mk II z 25k klatek przebiegu (aukcja zakończona - za tyle poszedł). Niby i to pełna klatka i to też, ale różnice w pracy są jednak znaczne.
    Mam wrażenie, że część z głosów w wątku pochodzi od ludzi, którzy przesiedli się z cropa na FF i jarają się (jak i również ja) obrazkiem FF. Tylko, że nie do końca chodzi o "czy 5D1 jest dobrą puchą" albo "crop czy FF", tylko "czy warto się pchać w staruszka". A to jednak zupełnie zmienia postać rzeczy. Czy 5D1 jest dobrą puchą? Tak. Crop czy FF? Jak najbardziej FF. Czy warto się pchać w staruszka? Nie sądzę...
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 31-01-2013 o 16:57

Uprawnienia umieszczania postów