Strona 16 z 30 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Łatwiej trafić mało używany aparat niż diesla po dziadku z Niemiec z <100k przebiegu.
    I co ważniejsze - stosunkowo łatwo przebieg można zweryfikować.
    eeee spoko mam właśnie takiego diesla od lat 14-tu, pali 5 l ropy i jest nie do zdarcia wymieniłem tylko ostatnio amorki

wystarczy dobrze poszukać i umieć zweryfikować bajki opowiadane przez sprzedającego nawiasem pisząc większość używanego sprzętu jak puszki i szkła kupowałem właśnie tutaj przez CB i polecam tą droge, bo zawsze było miło i profesjonalnie - są tutaj ludzie poważni, którym zależy na opinii
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

To ciekawe co piszecie,jak rozmawialem z gosciem na temat tego aparatu to powiedzial mi ze jest jakis trik programowy na osx ktory pozwala odczytac przebieg 5d,oczywiscie nie wierzylem mu do konca zaproponowalem nawet ze wezme aparat,wysle na swoj koszt do serwisu i jesli serwis stwierdzi ze przebieg wynosi wiecej niz 10k to anulujemy zakup a gosciu zwraca mi pieniadze.Zgodzil sie,oczywiscie takie cuda panowie nie w Polsce,obecnie przebywam w Irlandii.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    To ciekawe co piszecie,jak rozmawialem z gosciem na temat tego aparatu to powiedzial mi ze jest jakis trik programowy na osx ktory pozwala odczytac przebieg 5d,oczywiscie nie wierzylem mu do konca zaproponowalem nawet ze wezme aparat,wysle na swoj koszt do serwisu i jesli serwis stwierdzi ze przebieg wynosi wiecej niz 10k to anulujemy zakup a gosciu zwraca mi pieniadze.Zgodzil sie,oczywiscie takie cuda panowie nie w Polsce,obecnie przebywam w Irlandii.
    średnio czasem tygodniowo mnie i innym osobom wychodzi 300 zdjęć - daje to rocznie: 10.800 klapnięć! Jakoś nie uwierzę, że aparat który produkowano od roku 2005 do ca 2008 (czyli powiedzmy, że ma minimum 5 lat a max nawet 8) zrobił tylko 5.500 klapnięć ???

Ktoś go bardzo chyba nie lubił :P

z ciekawości zapytam cena powyżej 3k zł ?

cuda to pod innym adresem

Nie chciałbym nikogo urazić, ale naprawdę obecnie nie widzę żadnych podstaw, aby kupować I mark zamiast II mark. 5D I mark to znakomity aparat (użwywałem go wiele lat i nigdy mnie nie zawiódł!) ale jego czas jak wszystko na tym swiecie najzwyczajniej minął...

oczywiście dobry fotograf zrobi zdjęcie drzwiami od stodoły, ale czasem LV i nowsza matryca z wyższym ISO pozwoli wyjść poza ograniczenia poprzedniej wersji - to IMO

Pozdrawiam ^^
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-03-2013 o 11:43
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Naprawdę ciężko brać na serio to, co pisze ktoś będący jednym z najaktywniejszych uczestników wątków onanistyczno-sprzętowych na forum.
    Nie wiem jaka jest przyczyna zaglądania innym do torby. Może cię nie stać (to nie jest żaden zarzut, mnie też na wiele rzeczy nie stać) i zazdrość zżera?

Oj, człowieku... piszesz to do kogoś, którego jedyną L-ką jest tzw. "bieda L-ka" 70-200/4 (bez stabilizacji), a aparat to +/- pięcioletni crop.

Oceniasz innych z zaskakującą łatwością jak na posiadacza stopki z takim manifestem.
    Moim zdaniem powinieneś, jak to się teraz ładnie mówi, wyjść z ukrycia ;-)
    Zabronisz mi pisać i czytać o sprzęcie czy jak? To że nie mam plecaka eLek oznacz , że nie mam brać udziału w forum? Troche błędne myślenie masz a zazdrość jest mi obca bo niczego nie wnosi Radziłbym zakończyć osobiste wycieczki a jesli chcesz ze mna porozmawiać zapraszam do kontaktu.

PS - nie wiem co masz na myśli wyjśc z ukrycia, nie jestem anonimem na tym forum ani w necie. Miłego dnia życzę
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Cena ponizej 3k
    Ok,to jak w takim razie sprawdzic aparat? Zeby wiedziec ze wszystko z nim ok...?

A w nowy 40/2.8 za 450zł uwierzysz?
    Ostatnio edytowane przez poli_x ; 08-03-2013 o 11:41

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    I tego sie trzymaj... byleby oddał w razie wysokiego przebiegu.
    Miałem taki przypadek - kupiem 5D na allegro, przebieg ok 40k ale bez potwierdzenia. Umówiłem się jak piszesz powyżej. Sprzet przyjechał, stan masakra... zajechany tak ze szok. Niestety jakoś nie byłem w stanie tego ocenić wcześniej oglądając zdjęcia. Oddałem na Żytnią. Sprawdzili przebieg. 220k. Oddalem puche, gosc oddał kase.. szukałem dalej
    Ostatnio edytowane przez arst ; 08-03-2013 o 11:46

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

A ja wierzę, że można na takie puszki trafić.
    Powiem więcej, znam takich ludzi - w PL właśnie ,którzy mają sprzęt z wyższej półki i robią nim naprawdę niewiele zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja też znam takiego jednego. Czasami go widuje w lustrze, zamiennie z Bobem (Twin Peaks).

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    A ja wierzę, że można na takie puszki trafić.
    Powiem więcej, znam takich ludzi - w PL właśnie ,którzy mają sprzęt z wyższej półki i robią nim naprawdę niewiele zdjęć.
    jakby co też mam znajomego, który sprzedaje właśnie 1Ds mark III a foci równie amatorsko jak ja - dla swojej przyjemności z tą różnicą, że ja swojego aparatu używam dosyć często a kolega raz w miesiącu

doszeł jednak do wniosku, że ta "przyjemność" go za drogo kosztuje i zostaje przy 50D
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-03-2013 o 11:54

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Niedawno (niecały rok temu) kupiłem 5D z przebiegiem znacznie poniżej 10000 - potwierdzonym dokumentem z Żytniej, za kwotę powyżej 3000 zł, od znanego i szanowanego kolegi z naszego forum. Stan aparatu był jak nowy. Kolega przed kupnem odpowiedział na moje pytania dotyczące historii aparatu.

Da się. Na naszym forum kupiłem dwa obiektywy i ten aparat, i jak candar powiedział "przez CB i polecam tę droge, bo zawsze było miło i profesjonalnie - są tutaj ludzie poważni, którym zależy na opinii".
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 08-03-2013 o 12:01

Strona 16 z 30 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów