^^
spoko![]()
Ci niektórzy użytkownicy robią jedno jedno zdjęcie z ręki na wysokim ISO w słoneczny dzieńi często nie używają nawet 20% możliwości aparatu (aby daleko nie szukać ja nie filmuję w ogóle, a znam takich, którzy wyłącznie filmują
A ci inni użytkownicy starej 5D stawiają ją na statywie używając natywnych ISO i stosując bracketing ekspozycji na jedno zdjęcie poświęcają czasem powyżej 10 klapnięć - czyli czasem zrobią pięć zdjęć z ponad pięćdziesięcioma "klapnięciami" lustra (w cudzysłowiu, bo ci "niektórzy" podnoszą lustro, aby mieć pewność nieruszonych fot
Nawiasem pisząc nie trzeba kupować Hammera, aby jeździć do kościoła w niedzielę![]()
ps. magia pełnej klatki na mnie nie działa, ale lubię małą GO. O osławionej "plastyce" FF wolę się nie wypowiadać, aby nie wywoływać wilków z lasu
ps.
Aby nie było! 5D mark I i II polecam zawsze i wszystkim, bo to znakomite puszki. Ale nie trzeba popadać w skrajność, że innymi puszkami nie da się robić zdjęć
podobnie z "robieniem" zdjęć - dla jednych to przyjemność (dla mnie amatora np.) ale dla wielu konieczność (osoby zawodowo związane z fotografowaniem)