Cytat Zamieszczone przez yapa Zobacz posta
Witam
Rzecz w tym "co kupić" no i tym samym wiąże się też to z wyborem systemu z którym chciałbym pozostać już na dłużej. Póki co mam trochę z canona stąd i pytanie na tym forum ale części się już pozbyłem a na reszte jest kupiec więc można założyć że wybór zaczynam od zera. Z tego co bym sobie zostawił decydując sie na canona jest tylko 16-35 2.8 II

Wybór jest między:
Canon:
1. 5d mark III
2. 85L 1.2 II
3. 35L 1.4 (ewentualnie sigma 35)
4. 16-35 2.8 II

Nikon:
1. d800
2. 85 1.4 G
3. sigma 35 1.4
4. 14-24 2.8

No i właśnie..... w którą stronę pójść. w która wy byście poszli na moim miejscu? . co jest ciekawszym zestawem ? Sprzęt ma być poniekąd od wszystkiego bo czasami jakieś wnętrza, czasem jakiś ślub no i sporo ludzi i krajobrazów podczas podróży. Póki co wątpię bym w najbliższej przyszłości chciał jakoś ten zestaw rozbudować dlatego dostępność innych ciekawych szkieł w poszczególnych systemach mnie na razie nie interesuje. (moze kiedys 135)

Co mi polecacie? Pytanie raczej do osób które miały styczność z tym o co pytam. Ja kombinuję już kilka miesięcy i decyzji na razie podjąć nie potrafię
pytanie w stylu "mercedes czu audi", nie zdecydujesz dopóki nie przejedziesz się obydwoma. Osobiście gdybym miał tyle kasy wydać na sprzęt to poświęciłbym tą stówę czy dwie i wybrał się do jakiegoś dużego i renomowanego sklepu czy dużego sprzedawcy internetowego aby choć przestować i pomacać body....powodzenia....