Panowie, uspokójcie się - nie było moją intencją dawać tych zdjęć jako sample do oceny rozdzielczości, ani AF bez jaj... nie w takiej rozdzielczości!
po prostu robię tym obiektywem i wrzucam na web'a, więc się dzielę, ale w zupełnie innym celu. Jak chcecie się znęcać nad rozdzielczością, to mogę wam zrobić sampla i zobaczycie o czym mowa, ale to też się chyba mija z celem, bo było miliony testów tego obiektywu i większość mówi prawdę - najlepsza żyleta Canona w zakresie zoom-ów.
Ja jestem w każdym razie zachwycony i na żadnego kompakta nie zamieniam. Miałem już m.in. G15 i okazało się, że do pięt nie dorasta, a chwalą pod niebiosa jaki to nie rewelacyjny aparat - badziew Panowie w porównaniu do lustra i nikt mnie niestety nie przekona, że jest inaczej. Zresztą ja robię zdjęcia, a wojny sprzętowe to nie dla mnie. Wiem swoje, robię tym co lubię i tyle
Pozdrawiam i odpuśccie, bo szkoda nerwów

--- Kolejny post ---

a dla ambitnych przekonywaczy challenge - proszę o zdjęcie z tego samego miejsca (wybranego z moich zrobionych 24-70) ixusem czy powershotem i wtedy porównamy. Ja zrobiłem analogiczne telefonem - nie chcecie wiedzieć co wyszło