Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 110

Wątek: Canon 24-70 mm f/2.8LII EF USM jaka alternatywa ???

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: Canon 24-70 mm f/2.8LII EF USM jaka alternatywa ???

nie były mielone przez shopa.... mogę udostępnić hi-res na priv dla zainteresowanych...
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    nie były mielone przez shopa.... mogę udostępnić hi-res na priv dla zainteresowanych...
    To poproszę jakieś landszafty z 24-70/2.8 II najlepiej w dzień i w nocy (mail na priv).

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    jestem pewien tego co pisze... wiele kompaktów wygenerowałoby podobny obrazek w tej rozdziałce w identycznych warunkach co na zdjęcich a jakości obiektywu w tak małym formacie zdjęć na dodatek jak się domyślam, w jakimś stopniu przemielonych przez fotoszopa po prostu nie sposób ocenić, ot co ...
    Ja chyba bazuję na domysłach .. Może ktoś to jednak zweryfikuje, Ale wątpię by kompakt ukazał tak fajnie szczegóły 2 planu ( okna budynków za mostem). Do tego ostry pierwszy plan (most) przy tych warunkach oświetleniowych.Go duża więc dziurka mała .. a jednak obrazek dość dokładny trudno mi sobie wyobrazić to zdjęcie wykonane kompaktem.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

ja nie bazuję na domysłach - wiem co potrafił np. stary 24-70 i co potrafi nowy i zaprawdę powiadam wam, przepaść je dzieli jeżeli chodzi o rozdzielczość - oczywiście manual focus wskazany najlepiej na LV x10, bo nawet 5dmk3 nie trafi idealnie na AF, choć 1Dx-owi się praktycznie zawsze udaje. Ponadto w kompakcie szum zabiłby rozdziałkę, wiem co mówię
    -C

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Ja chyba bazuję na domysłach .. Może ktoś to jednak zweryfikuje, Ale wątpię by kompakt ukazał tak fajnie szczegóły 2 planu ( okna budynków za mostem). Do tego ostry pierwszy plan (most) przy tych warunkach oświetleniowych.Go duża więc dziurka mała .. a jednak obrazek dość dokładny trudno mi sobie wyobrazić to zdjęcie wykonane kompaktem.
    drogi kolego, tak się składa że kompaktem zdecydowanie łatwiej jest uzyskać dużą GO z tej prostej przyczyny, że realne ogniskowe (nie ekwiwalentne dla 35mm) na szerokim kącie są rzędu 3-6 mm także nawet przymykać specjalnie nie trzeba aby uzyskać bardzo dużą GO. Tu masz przykład paru pstryków z współczesnego kompakta za 1400zł
    Robin Wong: Olympus Stylus XZ-2 Review: Street Shooting

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    . Ponadto w kompakcie szum zabiłby rozdziałkę, wiem co mówię
    myślisz że właściciele kompaktów nie używają RAW-ów i statywów ?
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

omg! lecę sprzedać graty i kupić Olympusa! toż to zbawienie dla moich pleców! już nigdy nie trzeba będzie tyle dźwigać, aby mieć jeszcze lepsze zdjęcia i ile kasy zostanie! ale byłem gupi, że mam tego canona, o matko! Dzięki za otworzenie mi oczu centur!!!
    -C

Miasto
    Legnica

Używam 5dIII+stałki, OMD-EM5+stałki olympusa i xz-1. Praktycznie nie ma takiej opcji aby kompakt jaki również bezlusterkowiec dorównał pod względem IQ pełnej klatce, praw fizyki i optyki niestety nie da się zmienić używając nawet najlepszego softa .

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Praktycznie nie ma takiej opcji aby kompakt jaki również bezlusterkowiec dorównał pod względem IQ pełnej klatce, praw fizyki i optyki niestety nie da się zmienić .
    pełna zgoda, jednak nie przy tego typu statycznych fotkach w tak małej rozdziałce jak z linka. Naprawdę uważacie ze te zdjęcia np. latarni są nie do wykonania kompaktem w podobnej, a wręcz identycznej jakości ?... poza tym dalej nie widzę sensu zachwalania obiektywu na podstawie tak małych zdjęć bo to nonsens, oczywiście wierzymy na słowo ze obiektyw to rewelacja ale w tej rozdziałce nie będą się różnic od wypocin z dobrego kompakta w rękach myślącego fotografa i ironizowanie chrislaba nic tu nie zmieni bo na podstawie tych zdjęć nie widzę ani tej rozdzielczości ani np skutecznie szybkiego i precyzyjnego AF...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    pełna zgoda, jednak nie przy tego typu statycznych fotkach w tak małej rozdziałce jak z linka. Naprawdę uważacie ze te zdjęcia np. latarni są nie do wykonania kompaktem w podobnej, a wręcz identycznej jakości ?... poza tym dalej nie widzę sensu zachwalania obiektywu na podstawie tak małych zdjęć bo to nonsens, oczywiście wierzymy na słowo ze obiektyw to rewelacja ale w tej rozdziałce nie będą się różnic od wypocin z dobrego kompakta w rękach myślącego fotografa i ironizowanie chrislaba nic tu nie zmieni bo na podstawie tych zdjęć nie widzę ani tej rozdzielczości ani np skutecznie szybkiego i precyzyjnego AF...
    Co do wystawianych/porównywanych zdjęć w słabej rozdziałce , pełna zgoda, niestety potrafi to zabić najlepsze zdjęcie .

Uzależniony

"centur" czy widzisz jakieś mydło na zdjęciach "chrislab'a" ?

w odniesieniu do cytuje:
    "bo na podstawie tych zdjęć nie widzę ani tej rozdzielczości ani np skutecznie szybkiego i precyzyjnego AF..."
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 13-10-2013 o 22:20

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów