Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon C100 w praktyce

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon C100 w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: piszesz o absurdalnej cenie C300 - dopiero szkła to jest kosmos - zoomy w granicach 40kilka tyś$ to jest zupełny matrix.
    Przy okazji wyciąłem do nowego wątka .
    Przecież jest też mocowanie EF a te wszystkie Cine Canona to elki tylko w innym opakowaniu i 4x droższe :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 28-01-2013 o 12:30

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Przecież jest też mocowanie EF a te wszystkie Cine Canona to elki tylko w innym opakowaniu i 4x droższe :-)
    Nie no wiem, że jest EF . Cine to nie to, że jakość optyczna ale ergonomia. To świetnie pomyślane od strony ergonomicznej szkła. Trzypierścieniowe, zeskalowane jak Bóg przykazał , normalnie chodzące pierścienie, normalny zoom - to jest zupełnie inne narzędzie niż szkło do aparatu. Natomiast cena jest chora i zupełnie moim zdaniem wzięta z powietrza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie no wiem, że jest EF . Cine to nie to, że jakość optyczna ale ergonomia. To świetnie pomyślane od strony ergonomicznej szkła. Trzypierścieniowe, zeskalowane jak Bóg przykazał , normalnie chodzące pierścienie, normalny zoom - to jest zupełnie inne narzędzie niż szkło do aparatu. Natomiast cena jest chora i zupełnie moim zdaniem wzięta z powietrza.
    Niby tak, ale gdyby mnie było stać na Cine, to nie zastanawiałbym się czy wymienić 5d mk II na 5dmkIII czy na C100, tylko kupiłbym sobie C500 i po kłopocie :-)

Uprawnienia umieszczania postów