Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon C100 w praktyce

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Canon C100 w praktyce

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardziej przyziemnie to mój znajomy "zachorował" na C100 i nijak nie idzie tego obejrzeć w realu - pewnie w takim sklepie to by było bezproblemowe.
    Miałem c100 4 dni do testów. Świetna kamera, choć trochę droga jak na swoje możliwości. Trochę "poprzycinana" żeby nie kanibalizować c300 (która jest absurdalnie droga).

Zalety:

- znakomity sensor
    - znakomite body
    - ergonomia, która z mojego punktu widzenia (eventy) jest najlepsza na rynku (jest parę minusów, ale o tym później)
    - zapis na 2 karty SD (tanie i dobre)
    - znakomita sekcja rejestracji dźwięku
    - możliwość zapisu 422 na zewnętrzny recorder Ninja
    - C-Log

Wady:
    - brak 1080/25p, brak 720/50p !!! zupełnie nie rozumiem co przyświecało Canonowi w tym wypadku? Moja komórka pisze prawdziwe 1080/25p, a mój kompakt Sony 1080/50p.
    - AVCHD (mimo, że w C100 ten kodek daje radę, ale to mimo wszystko nie jest profesjonalne rozwiązanie)
    - wizjer, który niby jest, ale tak jakby go nie było (beznadziejnie mały, nieruchomy i nie do użycia po założeniu uchwytu).
    - LCD trochę małe (przydałoby się to z C300
    - 420, 8bit (na szczęście jest możliwość zapisu ProResa 422 na zewnętrzny recorder (niestety 8 bit pozostanie), ale to kolejny kosztowny grat (sprzęt już nie będzie tak ergonomiczny), dodatkowo ta przyjemność kosztuje ponad 4000 zł.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-01-2013 o 02:45

Uprawnienia umieszczania postów