Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
bardziej na Canona można się złościć na product placement:
-tak naprawdę najtańszy nieoszukany aparat z nieurżniętą połową matrycy kosztuje 7 tys
-wcale nie chcą zrobić najlepszego aparatu, tylko tak manipulują klientem, żeby mimo wydania kupy kasy nie był zadowolony
-nowszy aparat może być gorszy od starego! np. pod względem AF
To co opisujesz to nie product placement (to trochę co innego) tylko product positioning. To jest podstawa marketingu, ale to czy klient jest zadowolony, czy nie, to się mierzy wzrostem sprzedaży, a nie tym co ludziska wypisuja na forach. Oboecnie klient jest wprost zakochany w telefonii i można mu sprzedać wszystko, za dowolna cenę. Canon też nie narrzeka na brak popytu.

O bateriach teź tak myślałem, ale teraz mam np. IPoda 3 gen., którego używałem codziennie przez lata, a bateria ledwie zaczyna objawiać jakieś oznaki osłabienia. Nie będę jednak wymieniał baterii jak padnie (może za rok) tylko kupię nowego iPoda . Wolałbym, żeby już padła. A starego nawet nie mam komu dać, bo nikt takigo starocia nie chce.

Podstawa rynku gadzetów jest ciagłe dodawanie ficzersów, w tym nowych kształtów i kolorów obudowy.