Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z gripem BP-E8 - nie pokazuje stanu baterii.

dawniej jas_rambo

Domyślnie Problem z gripem BP-E8 - nie pokazuje stanu baterii.

Witajcie!
    Mam problem z gripem, którego kupiłem do swojego Canon'a 600D. Jest to zamiennik firmy Aputure BP-E8. Mam w nim baterię oryginalną i zamiennik. Cały czas pokazuje full, a gdy dojdzie do wyładowania wyświetla informację o konieczności wymiany baterii - i tyle. Może ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam.

Miasto
    Karkonosze

Domyślnie Odp: Problem z gripem BP-E8 - nie pokazuje stanu baterii.

Cytat Zamieszczone przez janrusek Zobacz posta
    Witajcie!
    Mam problem z gripem, którego kupiłem do swojego Canon'a 600D. Jest to zamiennik firmy Aputure BP-E8. Mam w nim baterię oryginalną i zamiennik. Cały czas pokazuje full, a gdy dojdzie do wyładowania wyświetla informację o konieczności wymiany baterii - i tyle. Może ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam.
    To jest mój pierwszy post na forum.

Witam wszystkich i pozdrawiam.

Ja mam jakiś chinski zamiennik gripa do 600D i nie ma żadnych problemów. Tylko ja nie mieszam baterii oryginalnej z zamiennikiem. Spróbuj z jedną baterią lub z dwoma zamiennikami. Wydaje mi się że te zamienniki nie są identyczne z oryginałem. np. oryginał ma 7,2 V a mój zamiennik Newell 7,4V . Ja bym nie wkładał oryginału z zamiennikiem - tu może być problem.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez kafirek ; 26-01-2013 o 21:17

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez kafirek Zobacz posta
    To jest mój pierwszy post na forum.

Witam wszystkich i pozdrawiam.

Ja mam jakiś chinski zamiennik gripa do 600D i nie ma żadnych problemów. Tylko ja nie mieszam baterii oryginalnej z zamiennikiem. Spróbuj z jedną baterią lub z dwoma zamiennikami. Wydaje mi się że te zamienniki nie są identyczne z oryginałem. np. oryginał ma 7,2 V a mój zamiennik Newell 7,4V . Ja bym nie wkładał oryginału z zamiennikiem - tu może być problem.
    Pozdr.
    Mam tylko 1 oryginalną i 1 zamiennik. Faktycznie, masz rację, mój oryginał też ma 7,2, a zamiennik 7,4. Zorganizuję baterię do pary i zobaczymy. Dzięki!

@EDIT: Choć przecież równie dobrze mogę włożyć do gripu tylko 1 baterię. Muszę sprawdzić jak się będzie wtedy zachowywać.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 27-01-2013 o 01:44

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez janrusek Zobacz posta
    Witajcie!
    a gdy dojdzie do wyładowania wyświetla informację o konieczności wymiany baterii - i tyle.
    Bo nie rozumiem. Wyładowania czy rozładowania.
    Są zamienniki i zamienniki. Mam zamiennik Alpha i nie ma problemu. Było pisane. Wielokrotnie.
    ....C50E....C40D

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez Saapcio Zobacz posta
    Bo nie rozumiem. Wyładowania czy rozładowania.
    Są zamienniki i zamienniki. Mam zamiennik Alpha i nie ma problemu. Było pisane. Wielokrotnie.
    Aparat cały czas pokazuje że baterie naładowane są na full, a gdy dojdzie do ich rozładowania nagle wyświetla informację o konieczności wymiany baterii, a stan baterii na pasku się nie zmienia. Co tu jest niezrozumiałe?
    Dziwne bo szukałem, nie znalazłem.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 29-01-2013 o 19:47

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Niektóre gripy, niemal wyłącznie zamienniki, nie oddają (nie pokazują) wiernie stanu naładowania akumulatorów. Z postów na forach wynika iż najczęściej ma to miejsce po włożeniu do koszyka zestawu oryginał + zamiennik. Jak ktoś ma gripa oryginalnego to zwykle kupuje firmowy akumulator do kompletu i wówczas nie ma zgrzytu elektroniki - odczyt naładowania wiarygodny. Są pośród zamienników (gripy) cieszące się lepszą i gorszą opinią. Lepszą (moje subiektywne spostrzeżenie) opinią cieszą się te które mniej zjechano na forach, nieco droższe pośród zamienników - Alpha, Hahnel. Tym stosunkowo rzadko przypisuje się np: rozładowanie sprzętu. Sam mam Alphę + 1 zamiennik i złego słowa nie powiem. Mróz, deszcz, pająki. Działa. A że czasem pokazuje dyrdymały - coś za coś.
    ....C50E....C40D

Uprawnienia umieszczania postów