Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: [gama] Wnuczka

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: [gama] Wnuczka

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta
    Zanim coś napiszesz to przeczytaj dokładnie co napisałem
    Przeczytałem dokładnie cały wątek i obejrzałem każde zdjęcie. Mogę do każdego się odnieść, chcesz?
    Ale widzę, że nie chcesz sobie pomóc...

A co tam:
    Ad.1
    - ciemność, zdjęcie totalnie niedoświetlone, drugi plan OK, ale pierwszy ciemny!!!
    - oczy dziecka wręcz czarne

Ad2.
    - ciemność, jw.

Ad.3
    - ciemność
    - kadr byle jaki, nie wiadomo co jest pierwszym planem a co drugim, dziecko dziwnie ucięte

Ad.4.
    - dalej ciemność widzę
    - kadr najlepszy z pierwszej serii

Druga seria
    Ad.1-5
    - nadal ciemność
    - pozy sztuczne, nie tak się fotografuje dzieci, one mają być naturalne, jedynie pierwsze w miarę OK, ale kadr do kitu i jeszcze poziomy

Ad.6-8
    - fascynacja jasnym szkłem, ale kadry nadal do kitu
    - ciemność

Ad.9-13
    - ciemność
    - tło, gdybyś dobrze dobrał ekspozycję nie byłoby widać tego wymiętego prześcieradła…
    - kadry, nie tak się fotografuje dzieci, trzeba je pokazać inaczej niż wszyscy je widzą na co dzień, inaczej zdjęcia są nudne

Ad.14-15
    - no tu to już jest wręcz zmrok, drugi plan nie istnieje, tylko czarna plama

Ad. 16
    - zdecydowanie najlepsze ze wszystkich, ale trochę za ciemne i ja bym robiąc to zdjęcie trochę się obniżył, dzieci nie fotografuje się z góry, tylko z ich poziomu

Ad.17
    - co jest tematem zdjęcia? Nie wiadomo czy dziecko się przewróciło, czy leży, czy próbuje wstać
    - ciemność znów jak wszędzie

Generalnie pierwsze z czym musisz sobie poradzić to opanować światło. Totalnie nie doświetlasz zdjęć a szczególnie pierwszego planu który jest najważniejszy. Odbijaj lampę od sufitu lub ścian za sobą. Kup blendę za kilkadziesiąt złotych i doświetlaj twarz.
    Później musisz skupić się na samych kadrach, nie streszczę Ci książki, musisz poczytać jak się kadruje portrety. Jakie są zasady, kiedy i w jaki sposób można je łamać. Gdzie ucinać a gdzie nie. Jak już robisz portrety rób kadry pionowe. D
    zieci fotografuje się z ich poziomu a nie z góry. Pozy muszą być naturalne, tło starannie dobrane. Pooglądaj galerie z fotografia dziecięcą, postaraj się coś skopiować. Inaczej nie będziesz robił zdjęć, tylko pstryki które będą fajna pamiątką rodzinną i nic poza tym...
    Mam 3 córki i wiem jak trudno jest fotografować dzieci, o wiele trudniej niż innych modeli .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 22-03-2014 o 23:23
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Przeczytałem dokładnie cały wątek i obejrzałem każde zdjęcie. Mogę do każdego się odnieść, chcesz?
    I o to chodzi. Bardzo będę wdzięczny
    5DmkII + 24-105 + 50/1.4 + sigma 12-24 + 580EX II;Olympus E-500 + ZD 14-54 2,8-3,5 + ZD 40-150 3,5-4,5 + FL -50; Nokia E-7

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Ale widzę, że nie chcesz sobie pomóc...
    teraz już wiesz o czym mówie ;D?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez gama Zobacz posta
    I o to chodzi. Bardzo będę wdzięczny
    Edytowałem poprzedni post.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wa-wa

Edytowałem poprzedni post.
    Wielkie dzięki
    5DmkII + 24-105 + 50/1.4 + sigma 12-24 + 580EX II;Olympus E-500 + ZD 14-54 2,8-3,5 + ZD 40-150 3,5-4,5 + FL -50; Nokia E-7

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

[QUOTE=Matsil;1213232 Pooglądaj galerie z fotografia dziecięcą [/QUOTE]
    i ja to poleciłem 6 stron temu
    ale co tam
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 23-03-2014 o 00:02

Uprawnienia umieszczania postów