Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 26-01-2013 o 00:37
Pierścienie pośrednie. Komplet plastikowy około 200 zł, komplet z bagnetami metalowymi około 300 zł - ceny nowych. Możesz zastosować z powodzeniem z 85.
Szukaj w sklepach foto pod nazwą pierścienie makro AF.
Linki do sklepu Ci nie podam, bo to przestępstwo.
Sigma 70-300 F4-5,6 DG MACRO
Sigma 70-300 F4-5,6 DG MACRO-Canon - OKAZJA ! (2952465741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Macro 1: 2 na początek powinno wystarczyć co prawda cena jest większa nisz ty podałeś ale aukcja to tylko przykład można znaleźć tańszy egzemplarz albo tańszego tamrona
Przy macro 1:2 spokojnie pstrykasz owady kwiatki i nieźle działa z pierścieniami pośrednimi a wtedy już jest niezłe zbliżenie
Większe zbliżenie za małe pieniądze to tylko mieszek + oświetlenie jakieś + statywy ( z ręki odpada ) po ogródku z tym nie pobiegasz
Taki obiektyw to też tele co prawda ciemny al zawsze jest
Kup raynoxa DCR-250 , w połączeniu z cierpliwością i samozaparciem uzyskasz zaskakujące efekty :]
Cyfrowo i tradycyjnie.
Czy ma ktoś z Was jakieś przykłady zastosowania 85 1,8 i pierścieni pośrednich.
A co do Raynoxa to z którym obiektywem z tych co mam byłyby najlepsze efekty ?
Ja bym raczej zdecydował się na industar 61 l/z do tego adapter i pierścienie. Mam i polecam![]()
Zapytam o szczegóły ponieważ industar na aledrogo około 200 zł. Czy do tego adapter z potwierdzeniem ostrości czy bez? Pierścienie pośrednie jakieś zwykłe czy z elektroniką.