mam oba - wg mnie bardziej naturalne efekty daje SNS, machinery więcej możesz podkręcić i się pobawić "efektowo"..
nie twierdzę że się nie da jednym czy drugim tych samych efektów osiągnąć ale taka na domyślnych ustawieniach wygląda..
mam oba - wg mnie bardziej naturalne efekty daje SNS, machinery więcej możesz podkręcić i się pobawić "efektowo"..
nie twierdzę że się nie da jednym czy drugim tych samych efektów osiągnąć ale taka na domyślnych ustawieniach wygląda..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Niektórzy twierdzą że na domyślnych ustawieniach jest dokładnie odwrotnie ;-)
Machinery ma kilka trybów tworzenia HDR. Dwa pierwsze polegają na tym że obraz jest składany z oryginalnych fragmentów obrazów żródłowych. Trochę tak jak jakbyś wszystkie obrazy wrzucił na warstwy w PS i zamalawał rózne fragmenty pozostawiając tylko "najlepiej" naświetlone. Taki HDR raczej efektowny nie jest, nie ma podkręconych kolorów ani kontrastów, za to zawiera oryginalne części obrazów źródłowych posklejane w jeden. Niżej jest przykład.
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki obraz złożyć i podkręcić opcjami typu "Tone mapping".
Ostatnio edytowane przez MMM ; 26-01-2013 o 23:12