Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: większe zakupy ad 2013

Domyślnie większe zakupy ad 2013

Ahoi,

Staram się o dofinansowanie i szukam sklepu, w którym będę mógł dokonać większych (jak dla mnie) zakupów.
    Zdecydowałem się na zestaw:

canon 5d mark II
    sigma 85mm/1.4
    sigma 35mm/1.4
    lampa 600ex

Ze swoich pieniędzy planuję zakup 16-35L/2.8 i akcesoriów:

Plecak Lowepro Flipside 400
    2x Karta pamięci Sandisk CF Ultra 16GB
    battery pack Alpha Digital BG-E6
    Akumulator Canon LP-E6

Co sądzicie o tym zestawie? Oraz czy znacie jakiś sklep gdzie mógłbym to wszystko kupić?
    Listę sprzętu, który chce nabyć w ramach dofinansowania rozesłałem po większych sklepach (z ceneo i allegro) z prośbą wycenę i ewentualny rabat
    jednak, w większości przypadków cisza lub ceny większe jak zakupy osobno w różnych sklepach...

Lista z forum trochę nieaktualna, wiec pomyślałem, że jeszcze zapytam

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: większe zakupy ad 2013

Flipside 400 będzie zbyt duży. Zmieścisz się do 300.

czytałem Twój post na ten temat jednak chciałbym kupić z zapasem na drugie body i w przyszłości jakieś tele

Pełne uzależnienie

Sigmy to chyba i tak trzeba sprawdzić przed zakupem... Chociaż nie jest to łatwe.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Flipside 400 będzie zbyt duży. Zmieścisz się do 300.
    Na 2 body z gipem 400 będzie ciasno, nie ? A po za tym te delikatne szeleczki, jakoś im nie ufam.

Tu pytałeś ? :

Triopo, obiektywy Samyang, statywy Sirui, torby Lowepro, lampy błyskowe Quantuum - Foto-Ivy

Aparaty Cyfrowe, Obiektywy - Sklep FotoRimex.pl

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez wolf Zobacz posta
    Ahoi,

Staram się o dofinansowanie i szukam sklepu, w którym będę mógł dokonać większych (jak dla mnie) zakupów.
    Zdecydowałem się na zestaw:

canon 5d mark II
    sigma 85mm/1.4
    sigma 35mm/1.4
    lampa 600ex

Ze swoich pieniędzy planuję zakup 16-35L/2.8 i akcesoriów:

Plecak Lowepro Flipside 400
    2x Karta pamięci Sandisk CF Ultra 16GB
    battery pack Alpha Digital BG-E6
    Akumulator Canon LP-E6

Co sądzicie o tym zestawie? Oraz czy znacie jakiś sklep gdzie mógłbym to wszystko kupić?
    Listę sprzętu, który chce nabyć w ramach dofinansowania rozesłałem po większych sklepach (z ceneo i allegro) z prośbą wycenę i ewentualny rabat
    jednak, w większości przypadków cisza lub ceny większe jak zakupy osobno w różnych sklepach...

Lista z forum trochę nieaktualna, wiec pomyślałem, że jeszcze zapytam
    po1. na twoim miejscu odpuścibym sobie 5d na rzecz 6d (lepszy AF i mniejsze szumy są nie do przecenienia)
    po2. nie napisałeś co chcesz focić ale ja na twoim miejscu celowałbym w szkła systemowe
    po3. kupuj tam gdzie najtaniej, wiem że sensownie można dogadać się z ludkami z digital24.pl
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

mk
    Guest

Nie napisałeś skąd jesteś i gdzie chcesz kupić te rzeczy, jeśli chodzi o Warszawę polecam FOTOit, kupiłem tam cały swój system canona, można wybierać, przebierać, z ceną można się idealnie dogadać! Nie polecam za to FOTOforma, drogo, a ceny mają sztywne, nic do dogadania...

kosdkp: do fotorimexa chyba pisałem przez allegro, nie odpisali. Do foto-ivy dziś napisałem i podałem linka do tematu

centur: 6d - droższy a tu każdy grosz się liczy, to zestaw w którym się zmieszczę jak znajdę w dobrej cenie, reszta na oprogramowanie. Chcę się zająć fotografią okolicznościową i komercyjną. Zapytam w digital24, dzięki!

marcinstanczak: jestem z Lublina, do Warszawy mogę się przejechać gdzie indziej będzie gorzej ale może ktoś z forum pomoże w sprawdzeniu (oczywiście się odwdzięczę)

Początki nałogu

Do rimexa trzeba dzwonić, sami z siebie, raczej nie odpiszą, a z dodzwonieniem też bywają problemy. Do foto-ivy też dzwonić. Przynajmniej z mojej strony tak wyglądał kontakt i zakupy w ww sklepach.
    Moje propozycje:
    Jak nie masz kasy na 6d to kup 5d1. Parę miesięcy się "pomęczysz" , zarobisz i dokupisz 6d bo ludziska chwalą puchę, i jak znalazł zapas w postaci starej piątki. A 5d2 i tak wymienisz na 6d lub 5d3.
    A najlepiej, odpuść sobie 16-35 na rzecz samianga 14mm, a kasę przeznacz na 6d. Zarobisz. Kupisz L.
    Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 24-01-2013 o 19:44

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Plecak 400tka, kupiłem na początku i było super super, ale ostatecznie i tak przesiadłem się na torbę, bo raz że demaskuje Cię z czym idziesz a dwa niewiele mniej zmieścisz i dostęp jest ekspresowy... a nie tak jak w 400

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów