Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: większe zakupy ad 2013

Domyślnie Odp: większe zakupy ad 2013

kosdkp - no nie wiem... gdzie ja bym kupił 5d1 na fakturę? Druga opcji nie czaje Nie mogę przeznaczyć kasy, której jeszcze nie mam na dofinansowanie dofinansowania, by wpisać 6d na listę
    Pascalekk- Torba demaskuje z czym idziesz czy plecak?

Początki nałogu

Po 1: jak zauważył kolega @centur nie napisałeś do czego chcesz używać. Pomyślałem o kotletach.
    5dc kupisz na FaVAT, dla chcącego nic trudnego. Kiedyś wystarczała umowa jeśli sprzęt był używany od fizyka.
    Oświeć mnie czego nie rozumiesz, zmęczony jestem.
    16-35 za około 3000zł (używka wer I) lub 5500zł (nówka wer II) ? zamiast tego samyang 14mm za 1500zł >>>>zostaje 1500 lub 4000? Różnica w cenie 5d2 i 6d to nie więcej niż 1000 zł.

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

To dobry zwyczaj planując większe zakupy foto, elektroniki, agd, samochodu itd, itp popytać w paru miejscach i wybrać najkorzystniejszą ofertę, albo wręcz potargować się, czy zaproponować co by nas interesowało ekstra w zamian za to że wydamy swoje pieniądze w tym a nie innym sklepie. Ja prawie zawsze tak robię i prawię zawsze coś uzyskuję, a to mały rabacik, a to dodatkową pamięć do laptopa, a to lepsze wyposażenie gratis.
    Nie ma sie czego wstydzić, w dobie konkurencji to normalna praktyka, a poza tym ja lubię się potargować.
    Wyszukaj w internecie sklepy, gdzie możesz nabyć całośc i wyslij maila z pytaniem, oczywiście najlepiej jest potargować się osobiście.
    Uda się to zyskałeś, nie uda sie to wybierzesz ten gdzie będzie najtaniej, albo w sposób najbardziej inteligentny, grzeczny Ci odmówią, to też pewien sprawdzian reagowania sklepu na pytania klienta.
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Później napisałem do czego chciałbym używać. Chce kupić używkę wer. I i to już nie będzie w ramach dofinansowania. Mówisz żebym nie kupował Mk II tylko pieniądze z 16-35 przeznaczył na nie... Co wtedy wpisze na listę do urzędu?

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez wolf Zobacz posta
    Później napisałem do czego chciałbym używać. Chce kupić używkę wer. I i to już nie będzie w ramach dofinansowania. Mówisz żebym nie kupował Mk II tylko pieniądze z 16-35 przeznaczył na nie... Co wtedy wpisze na listę do urzędu?
    "zająć fotografią okolicznościową i komercyjną" to znaczy ? Okoliczności przyrody? Wybacz, ale jak ktoś się zabiera za dofinansowanie to raczej w celu zrobienia kasy = komercyjnie znaczy, a co dokładnie to nie określiłeś. Czy śluby, jakies faszony i glamury?
    Dopiero teraz napisałeś, że chcesz kupić 5d1 nie w ramach dotacji.
    Kręcisz coś
    Gdzie napisałem, by kase z 16-35 przeznaczyć na 5d2? Coś źle zrozumiałeś.
    $$ z 16-35, na 6d plus samyang i fotoszopa zamiast 5d2.
    Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 24-01-2013 o 23:11

Pawlak – Ano, podejdź do płota.

Kargul – A po co?

Pawlak – Podejdź, bo i ja podchodzę! A teraz rób co i ja robię. / Pawlak zdejmuje czapkę /

Kargul – Zdjąłem, tylko nie wiem, przed czym.

Pawlak – Na okoliczność, że na naszą głupotę koniec nadchodzi!

A chodziło mi o I wersję 16-35. Obaj jesteśmy zmęczeni i trzeba sobie na dziś darować tą dyskusję

Żaden sklep nie zaoferował dobrej oferty, ani nie zagwarantował niezmienności cen. Widocznie bardziej opłaca się wszystko kupić oddzielnie. Dziwne, myślałem może, że jeszcze jakiś rabat dostanę...

Zacząłem, zastanawiać się jednak nad 6d, pewnie bym musiał wybrać wtedy słabszą lampę i trochę kombinować z resztą cen ale może warto? Zaoszczędzę ciut na kartach pamięci ale nie widzę, żadnych zamiennych gripów. W ogóle o jakiekolwiek ciężko.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów