Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Czyli za te pieniądze jest OK. Zastanawia mnie jedynie fakt, dlaczego sprzedawcy w opisie aukcji podają, że należy go trzykrotnie ładować i rozładowywać celem uformowania.
    Przecież dzisiejsze ogniwa już tak nie mają, czy się mylę ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

kupiłem phottixa titan lp-e6 do 60d - przyszedł włożyłem pokazywało 100% - wytrzymał 130strzałów i padł.
    Ładowanie włączyłem i dioda miga non stop "cyk cyk cyk cyk" non stop tak samo..
    Czy to się w ogóle naładuje? czy odsyłać po inną sztukę?
    Ehhhh

Po wyjęciu i włożeniu akumulatora do ładowarki najpierw są dwa pojedyncze wolne mignięcia po czym miga już caly czas z tą samą częstotliowścią
    Ostatnio edytowane przez salas ; 30-12-2013 o 19:14

Odeślij. Jaką pojemność kupiłeś? W standardzie z aparatem jest 1800mAh, a przynajmniej ja taką mam. Od razu kupiłem zamiennik firmowany Xit 2400mAh. I to nie był najtańszy, bo chyba $30 dałem, co daje 2/3 ceny oryginału. I było dokładnie tak jak mówisz. Potem po kilku dniach jakoś zreanimowałem i niby po dłuuuugim czasie się ładował, ale w aparacie trzymał... no grubo, bo może 12h (nie ważne czy używany, czy nie).
    Odesłałem, przysłali nowy- to samo. Zażądałem zwrotu pieniędzy, oddali.
    Kupiłem więc coś tańszego, niewiele, bo $22, ale o mniejszej pojemności- tak jak oryginał- 1800mAh. Trzyma minimalnie słabiej niż oryginał- normalnie ładuje i działa. Nie wiem czy to w tym problem, ale gdzieś na anglojęzycznych forach wyczytałem, ze z wiekszymi pojemnościami cuda sie dzieją w tym modelu. Gdzieś nawet instrukcję znalazłem jak to sformatować by działało... ale obowiązywała gwarancja- wolałem kasę.

Miasto
    KIELCE

bangi tu pisał, że te phottixy z szarą etykietą nie są w pełni kompatybilne no i mój właśnie jest z szarą..
    Pisałem do sprzedawcy bo już było za późno żeby dzwonić, ale jutro dzwonie właśnie z opcją zwrotu, bo pewnie ma wszystkie z szarą etykietą i szkoda mi hajsu na przesyłki w tą i z powrotem
    Dołożę do czegoś lepszego chyba ( za tą dałem 90zł pojemność 2000mAh )

Do 60d kupiłem aku Newell.
    Dokładnie taki jak ten:
    Akumulator Newell LP-E6 - Newell

Nie ma żadnego problemu z ładowaniem, pokazuje info o naładowaniu w body.
    Kupiony w sierpniu, do dzisiaj trzyma jak oryginał.

Dałem coś około 80 zł. z przesyłką.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

moj Phottix tez nie dziala w 6D, podobny problem mam z akumulatorem Weiss:
    Weiss LP-E6/LPE6 Li-Ion Akku für Canon EOS 7D 60D und: Amazon.de: Kamera & Foto

oba dzialaja bez zajakniecia w 5D2. z czego co do Phottiksa to tak czy siak nie mialem zbyt wysokich oczekiwan, bo to jest znane
    jako tanie i raczej kiepskiej wydajnosci. ale Weiss jesli chodzi o wydajnosc jest super. lepszy nawet niz Bundlestar, ktory w 6D dziala
    bez zajakniecia:
    Bundlestar * BAXXTAR PRO-ENERGY Qualitätsakku für Canon: Amazon.de: Elektronik
    www albo tez flickr

Miasto
    KIELCE

omijałem newella bo było bardzo dużo negatywnych opinii w przeciwieństwie do phottixa a tu baaach
    nawet źle napisałem, bo mój ma niebiesko szarą etykietę taką jaka jest dostępna wszędzie, więc to jakaś wadliwa sztuka chyba
    za chwilę odsyłam i nie wiem czy brać drugą sztukę i ryzykować czy po prostu zwrot kasy..

Pełne uzależnienie

Wymień na inną sztukę, za te pieniądze i tak nic lepszego nie kupisz.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Czy ktoś używa, albo używał tego Phottiksa z Canonem 7D i mógłby napisać czy sprawuje się dobrze? Tak się złożyło, że moje 4 oryginalne LP-E6 są już na wymarciu (czerwone kwadraciki w menu aparatu) i przyznam, że nie pogardziłbym jakimiś dobrymi zamiennikami
    Ostatnio edytowane przez briho ; 01-01-2014 o 20:16

Miasto
    KIELCE

Akumulator Phottix TITAN LP-E6 zamiennik Canon (3786484528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy taka wersja w sensie szaro niebieska jest ok i jest kompatybilna? a ja po prostu miałem pecha?
    bo nei widzi mi się płacić kilka razy za przesyłkę dla mnie + zwroty i tak w kółko znowu?

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów