Cześć.
A więc byłem właśnie w sklepie, gdzie kupowałem body i na szczęście mieli jeszcze 6D na stanie więc Pani wyciągnęła mi 2 ładowarkę i wszystko działa... czyli baterie są ok.
Pozdrawiam
Cześć.
A więc byłem właśnie w sklepie, gdzie kupowałem body i na szczęście mieli jeszcze 6D na stanie więc Pani wyciągnęła mi 2 ładowarkę i wszystko działa... czyli baterie są ok.
Pozdrawiam
Mój 5D mkIII rozpoznaje akumulator (wyświetla wszystkie informacje w menu). Ładowarka również widzi akumulator i ładuje go bez problemu. Co do wytrzymałości jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo nie zrobiłem nawet 3 cykli, po których zdaniem producenta aku osiąga pełną wydajność.
Ostatnio edytowane przez chrabo ; 25-07-2013 o 22:58
Tnx chrabo.
Gdzie kupowales?
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
Kupiłem go w sklepie Fotobros w Kielcach (ul. Aleja Solidarności 15a).
Tutaj masz link do ich sklepu internetowego: Phottix Titan LP-E6
Nie sugeruj się pudełeczkiem na zdjęciu, w opisie przedmiotu jest zaznaczone, że obsługuje 5D Mark III. Ja dostałem w innym pudełeczku, na którym było już zaznaczone wsparcie dla 5D mkIII i 6D.
Ostatnio edytowane przez chrabo ; 26-07-2013 o 12:49
Bazując na zamiennikach to w porównaniu Newella i Fotoamigo, to który wypada lepiej ?
Na Studenckiej w Krakowie w sklepie na F też już mają Phottixy z nowym chipem. Kilka dni temu kupiłem.
Na razie naładowany czeka na swoją kolej.
Ładowarka bez problemu go naładowała, body widziało, ale w boju jeszcze nie użyłem, by się bardziej wypowiedzeić
Na pudełku jest info, że jest to model do 6d i 5dmkIII.
Jak miałem zamiennik do 60d to miał niebieską naklejkę, a tu jest czarna.
W sklepie zapewniwali, że ludzie kupują i probelmów nie zgłaszają.
Dam znać po użyciu, ale po pierwszych cyklach to trudno będzie powiedzieć pewnie.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-08-2013 o 14:20
Witam wszystkich,
noszę się z zamiarem zakupu baterii. Oczywiście mam dylemat z cyklu oryginał vs. zamiennik. Wiadomo może coś w sprawie tych nowych Phottixów dedykowanych do 6D? Znalazłem takie coś: Akumulator Phottix LP-E6 Canon 60D 6D 7D 5D Mk II (3529911882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
@Bangi - przetestowałeś już swój zamiennik? Jak wygląda kwestia wskazywania poziomu energii?
Pozdrawiam
Stary , stać Cie na 6D to nie dziaduj i kup oryginał a nie ludziom d...e zawracasz ...