Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Cześć.
    A więc byłem właśnie w sklepie, gdzie kupowałem body i na szczęście mieli jeszcze 6D na stanie więc Pani wyciągnęła mi 2 ładowarkę i wszystko działa... czyli baterie są ok.

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    ok, zastanawia mnie jego żywotność oraz czy jest dobrze identyfikowany (w menu) przez aparat i ładowarkę?
    Mój 5D mkIII rozpoznaje akumulator (wyświetla wszystkie informacje w menu). Ładowarka również widzi akumulator i ładuje go bez problemu. Co do wytrzymałości jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo nie zrobiłem nawet 3 cykli, po których zdaniem producenta aku osiąga pełną wydajność.
    Ostatnio edytowane przez chrabo ; 25-07-2013 o 22:58

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Tnx chrabo.
    Gdzie kupowales?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Kupiłem go w sklepie Fotobros w Kielcach (ul. Aleja Solidarności 15a).
    Tutaj masz link do ich sklepu internetowego: Phottix Titan LP-E6
    Nie sugeruj się pudełeczkiem na zdjęciu, w opisie przedmiotu jest zaznaczone, że obsługuje 5D Mark III. Ja dostałem w innym pudełeczku, na którym było już zaznaczone wsparcie dla 5D mkIII i 6D.
    Ostatnio edytowane przez chrabo ; 26-07-2013 o 12:49

Bazując na zamiennikach to w porównaniu Newella i Fotoamigo, to który wypada lepiej ?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na Studenckiej w Krakowie w sklepie na F też już mają Phottixy z nowym chipem. Kilka dni temu kupiłem.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Na Studenckiej w Krakowie w sklepie na F też już mają Phottixy z nowym chipem. Kilka dni temu kupiłem.
    Testowałeś? Ile zdjęć wytrzymuje? Czy jest rozpoznawany w body (można odczytać przebieg itd)?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na razie naładowany czeka na swoją kolej .
    Ładowarka bez problemu go naładowała, body widziało, ale w boju jeszcze nie użyłem, by się bardziej wypowiedzeić

Na pudełku jest info, że jest to model do 6d i 5dmkIII.
    Jak miałem zamiennik do 60d to miał niebieską naklejkę, a tu jest czarna.
    W sklepie zapewniwali, że ludzie kupują i probelmów nie zgłaszają.

Dam znać po użyciu, ale po pierwszych cyklach to trudno będzie powiedzieć pewnie.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-08-2013 o 14:20

Miasto
    Wrocław

Witam wszystkich,

noszę się z zamiarem zakupu baterii. Oczywiście mam dylemat z cyklu oryginał vs. zamiennik. Wiadomo może coś w sprawie tych nowych Phottixów dedykowanych do 6D? Znalazłem takie coś: Akumulator Phottix LP-E6 Canon 60D 6D 7D 5D Mk II (3529911882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

@Bangi - przetestowałeś już swój zamiennik? Jak wygląda kwestia wskazywania poziomu energii?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Stary , stać Cie na 6D to nie dziaduj i kup oryginał a nie ludziom d...e zawracasz ...

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów