Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Jednego już się pozbyłeś jak opiszesz na PW.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Gripa nie używam, chodzi mi tylko o to że jak będę robił time-lapsa to wolałbym mieć opcję że dokończę sesję. Przerwa 5-10 minut to nie problem, ale trzymanie ludzi 2,5 godziny na naładowanie LP-E6 odpada. Przetestowałem Phottixy, właściwie to one działają, tyle że nie ma kontroli i nie wiadomo kiedy przestaną.
    Zacząłem przeglądać gripy. Jeśli się wsadzi oryginalne baterie w oryginalny grip to jest to fajnie wyświetlane na aparacie. Szczegółowych informacji o innych gripach i jak grip Canona działa z AA nie mam.
    Temat gripa wywołał lysy1980 i Diabeł, dla mnie optymalny byłby zamiennik baterii, a nawet dwa. Klapiąc co 5 sekund robi się 1080 zdjęć w półtorej godziny plus jakieś przerwy, można baterię wymienić i naładować. Tego pstrykania ma być 6-8 godzin.
    Przesyłka z Polski czy USA raczej nie dotrze na czas, więc zostaje póki co oryginalna bateria Canona.
    A co stoi na przeszkodzie zakupu oryginalnego akumulatora?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Pewnie cena
    Wczoraj rozładował mi się oryginał podobnie jak zamienniki, tzn. nie widzialem żadnego ostrzeżenia (powinna migać bateria???), także jak narazie zaminniki są znów tak dobre jak oryginał

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ponieważ jestem głupi, to zamówiłem z Singapuru dwa razy tyle baterii do 6D, co potrzebuję
    chętnie więc pozbędę się ich po kosztach: http://www.canon-board.info/sprzedam...3/#post1156750
    działają jak oryginały
    poszły na pniu
    sorry za kłopot tym, którym nie udało się ode mnie odkupić
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Witam,

Znalazłem coś takiego tym razem:

AKUMULATOR LP-E6 CANON 6D,5DMark II / III, 7D, 60D (3185091609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pan w korespondencji Twierdzi, że testowali ten aku z Canon 6D body i ładowarką i wszystko działa świetnie. Zakupiłem dzisiaj ten akumulator, jak tylko przyjdzie i przetestuję to potwierdzę ten fakt. Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar bendi
    Miasto
    Wrocław

Właśnie wróciłem z fotoamigo.pl we Wrocławiu i kupiłem baterię do 6D i jest 100% sprawna. Pokazuje info. o stanie. Włożyłem do ładowarki (oryginalnej) - ładuje. Mają to na allegro. A cena przystępna

P.S.
    Rozmawiałem z chłopakami ze sklepu i powiedzieli, że specjalnie zwlekali z dostawą, bo chodziło o nowe chipy
    Ostatnio edytowane przez bendi ; 23-04-2013 o 17:58

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    poszły na pniu
    sorry...
    A możesz dać namiar na ten Singapur? ...to bym sam zanabył
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Wczoraj testowałem z 6D i działa bez problemów z tym modelem i z 5D mkII wypuszczonym w 4 kwartale 2012.

Akumulatory - Akumulator Fotoamigo LP-E6 do Canon 5D Mark II, 7D, 60D, 5D Mark III - Z CHIPEM - Fotoamigo

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Goranick Zobacz posta
    A możesz dać namiar na ten Singapur? ...to bym sam zanabył
    DSTE 2pcs LP E6 Battery for Canon 6d 5D Mark III 5D Mark II 7D 60D Camera | eBay
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez Bartosz Lubarski Zobacz posta
    Wczoraj testowałem z 6D i działa bez problemów z tym modelem i z 5D mkII wypuszczonym w 4 kwartale 2012.

Akumulatory - Akumulator Fotoamigo LP-E6 do Canon 5D Mark II, 7D, 60D, 5D Mark III - Z CHIPEM - Fotoamigo
    Dzieki za informację, zamówiłem dla siebie. Ciekawi mnie co tam pakują bo opakowanie z Fotoamigo. Wiadomo kto jest producentem?
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów