Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Cichy jemu raczej chodziło o zamiennik baterii a nie gripa
    Jesli chodzi o zamiennik baterii to ja dostałem do 6d którego kupiłem w usa baterie "power2000" i normalnie ten zamiennik chodzi, nie ma z nim żadnego problemu tylko ze nigdzie u nas w pl takiego nie można dostać

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez bartezzx Zobacz posta
    Cichy jemu raczej chodziło o zamiennik baterii a nie gripa
    No chyba raczej o grip mu chodziło ???
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

A no może każdy grip do 6d ma koszyk na lp-e6?

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Gripa nie używam, chodzi mi tylko o to że jak będę robił time-lapsa to wolałbym mieć opcję że dokończę sesję. Przerwa 5-10 minut to nie problem, ale trzymanie ludzi 2,5 godziny na naładowanie LP-E6 odpada. Przetestowałem Phottixy, właściwie to one działają, tyle że nie ma kontroli i nie wiadomo kiedy przestaną.
    Zacząłem przeglądać gripy. Jeśli się wsadzi oryginalne baterie w oryginalny grip to jest to fajnie wyświetlane na aparacie. Szczegółowych informacji o innych gripach i jak grip Canona działa z AA nie mam.
    Temat gripa wywołał lysy1980 i Diabeł, dla mnie optymalny byłby zamiennik baterii, a nawet dwa. Klapiąc co 5 sekund robi się 1080 zdjęć w półtorej godziny plus jakieś przerwy, można baterię wymienić i naładować. Tego pstrykania ma być 6-8 godzin.
    Przesyłka z Polski czy USA raczej nie dotrze na czas, więc zostaje póki co oryginalna bateria Canona.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Dopiero zaczyna

Najgorzej że niektórzy sprzedający pisze w swoich aukcjach z zamiennikami że pasują też do 6d, tylko mogliby dopisać że nie ma komunikacji między 6d a baterią

Pełne uzależnienie

Grzegorzki, kup jakis zaminink, kosztuje nie więcej niż stówę. Nie ma co kombinować to nie obiektyw, który starczy na lata, jak się zuzyje to wyrzucisz.

Pełne uzależnienie

Co nie zmienia faktu że aku warto kupić oryginalne w rozsądnej cenie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Z moich doswiadczen wynika ze lepiej kupić trzy zamienniki niż jeden oryginał, dobre zamienniki

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Z moich doswiadczen wynika ze lepiej kupić trzy zamienniki niż jeden oryginał, dobre zamienniki
    A czy ktoś już znalazł dobre zamienniki do 6D?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    A czy ktoś już znalazł dobre zamienniki do 6D?
    ponieważ jestem głupi, to zamówiłem z Singapuru dwa razy tyle baterii do 6D, co potrzebuję
    chętnie więc pozbędę się ich po kosztach: http://www.canon-board.info/sprzedam...3/#post1156750
    działają jak oryginały
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów