Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Kupiłem go w sklepie Fotobros w Kielcach (ul. Aleja Solidarności 15a).
    Tutaj masz link do ich sklepu internetowego: Phottix Titan LP-E6
    Nie sugeruj się pudełeczkiem na zdjęciu, w opisie przedmiotu jest zaznaczone, że obsługuje 5D Mark III. Ja dostałem w innym pudełeczku, na którym było już zaznaczone wsparcie dla 5D mkIII i 6D.
    Ostatnio edytowane przez chrabo ; 26-07-2013 o 12:49

Bazując na zamiennikach to w porównaniu Newella i Fotoamigo, to który wypada lepiej ?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na Studenckiej w Krakowie w sklepie na F też już mają Phottixy z nowym chipem. Kilka dni temu kupiłem.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Na Studenckiej w Krakowie w sklepie na F też już mają Phottixy z nowym chipem. Kilka dni temu kupiłem.
    Testowałeś? Ile zdjęć wytrzymuje? Czy jest rozpoznawany w body (można odczytać przebieg itd)?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Na razie naładowany czeka na swoją kolej .
    Ładowarka bez problemu go naładowała, body widziało, ale w boju jeszcze nie użyłem, by się bardziej wypowiedzeić

Na pudełku jest info, że jest to model do 6d i 5dmkIII.
    Jak miałem zamiennik do 60d to miał niebieską naklejkę, a tu jest czarna.
    W sklepie zapewniwali, że ludzie kupują i probelmów nie zgłaszają.

Dam znać po użyciu, ale po pierwszych cyklach to trudno będzie powiedzieć pewnie.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-08-2013 o 14:20

Miasto
    Wrocław

Witam wszystkich,

noszę się z zamiarem zakupu baterii. Oczywiście mam dylemat z cyklu oryginał vs. zamiennik. Wiadomo może coś w sprawie tych nowych Phottixów dedykowanych do 6D? Znalazłem takie coś: Akumulator Phottix LP-E6 Canon 60D 6D 7D 5D Mk II (3529911882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

@Bangi - przetestowałeś już swój zamiennik? Jak wygląda kwestia wskazywania poziomu energii?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Stary , stać Cie na 6D to nie dziaduj i kup oryginał a nie ludziom d...e zawracasz ...

Miasto
    Wrocław

Adamie - dziękuję za wnikliwą analizę mojego problemu, niemniej chętnie pozawracam rzeczone cztery litery tym, którzy są w temacie i potrafią się w nim wypowiedzieć. Na koniec duża prośba - nie zaglądaj mi do portfela.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Bez problemu da się już kupić. Mam dwa. Na pudełkach jest napisane, że specjalnie do 6d i 5d mk III.
    W Radomiu na Air Show, 6d + Tamron 70-300 VC USD, dużo zdjęć seryjnych, prawie cały czas stabilizacja, dużo śledzenia i wciskania przycisku do połowy, AF ciągły, przeglądanie i usuwanie na bieżąco - wynik ok. 1250 zdjęć

Miasto
    Wrocław

@Bangi, piękne dzięki za info. A jak wygląda kwestia poziomu naładowania? Wskazuje czy nadal historie typu "padło na trzeciej kresce"?

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów