Troche mi szkoda aparatu by takie testy robic, ale tryb seryjny, wyjac karte, wcisnac spust i... 3000 klapniec migawka moze by sie udalo na jednej baterii. Przy 4,5 klatki/s powinno zajac jakies 11-12 minut.
Troche mi szkoda aparatu by takie testy robic, ale tryb seryjny, wyjac karte, wcisnac spust i... 3000 klapniec migawka moze by sie udalo na jednej baterii. Przy 4,5 klatki/s powinno zajac jakies 11-12 minut.
Używa ktoś tego Phottixa z 5d III ?
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
Cześć
A co powiecie na to że zamiennik nie działa ale oryginał również ?
Cały czas ładowarka świeci jednostajnie na pomarańczowo i szybko... pierwsze 20 sek ok a później właśnie to co opisalem.
Chodzi o canona 6d
Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |
Masz na mysli to, ze oryginal nie chce sie naladowac?
Dokładnie...
a posiadam jeszcze zamiennik Hahnel v2k i to samo... naprawdę niewiem o co chodzi.. sprzęt za kupę kasy a problem z podstawową sprawą jaką jest zasilanie...
Ostatnio edytowane przez paulusus ; 19-07-2013 o 21:19
Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |
Masz kogoś, u kogo mógłbyś sprawdzić swój aku i vice versa?
Dziś padł mi 5d (nie włączał się, nie reagował) i też myślałem, że to wina aku. Skończyło się tak, że musiałem go reanimować nowym firmware.
Nie grzebałeś w firmware?
Nie, kupiłem z najnowszym 1.1.3 a sprawdzę to chyba w sklepie tam gdzie kupowałem body...
U mnie oba akumulatory widzi i rozpoznaje.. pokazuje wskaźnik naładowania..nr seryjny baterii itp tylko, że obu nie ładuje. ..tam gdzie kupowałem samo body to mieli jeszcze zestaw z obiektywem...podejde jutro i dam znać czy to wina baterii czy ładowarki. .
Pozdrawiam