ponieważ jestem głupi, to zamówiłem z Singapuru dwa razy tyle baterii do 6D, co potrzebuję
chętnie więc pozbędę się ich po kosztach: http://www.canon-board.info/sprzedam...3/#post1156750
działają jak oryginały![]()
Jednego już się pozbyłeś jak opiszesz na PW.![]()
Pewnie cena
Wczoraj rozładował mi się oryginał podobnie jak zamienniki, tzn. nie widzialem żadnego ostrzeżenia (powinna migać bateria???), także jak narazie zaminniki są znów tak dobre jak oryginał![]()
Witam,
Znalazłem coś takiego tym razem:
AKUMULATOR LP-E6 CANON 6D,5DMark II / III, 7D, 60D (3185091609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pan w korespondencji Twierdzi, że testowali ten aku z Canon 6D body i ładowarką i wszystko działa świetnie. Zakupiłem dzisiaj ten akumulator, jak tylko przyjdzie i przetestuję to potwierdzę ten fakt. Pozdrawiam.
Dostałem dzisiaj ten akumulator i potwierdzam, działa normalnie. Ładuje się w ładowarce, lampki migają jak przy oryginalnym, w body pokazuje stan naładowania. Oczywiście nie wypowiadam się w sprawie jakości i tego jak trzymać będzie ten akumulator, bo tego nie wiem.;-)
Aha, zwracam uwagę (zostałem powiadomiony o tym w mailu), że ta firma ma dwa rodzaje tego akumulatora, jeden działa w 6D body a drugi nie, jest to opisane wyraźnie w aukcji...
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję, za pomoc.
Radek
Właśnie wróciłem z fotoamigo.pl we Wrocławiu i kupiłem baterię do 6D i jest 100% sprawna. Pokazuje info. o stanie. Włożyłem do ładowarki (oryginalnej) - ładuje. Mają to na allegro. A cena przystępna
P.S.
Rozmawiałem z chłopakami ze sklepu i powiedzieli, że specjalnie zwlekali z dostawą, bo chodziło o nowe chipy
Ostatnio edytowane przez bendi ; 23-04-2013 o 17:58
Akumulatory - Akumulator Fotoamigo LP-E6 do Canon 5D Mark II, 7D, 60D, 5D Mark III - Z CHIPEM - Fotoamigo