Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 129

Wątek: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D

Adamie - dziękuję za wnikliwą analizę mojego problemu, niemniej chętnie pozawracam rzeczone cztery litery tym, którzy są w temacie i potrafią się w nim wypowiedzieć. Na koniec duża prośba - nie zaglądaj mi do portfela.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Bez problemu da się już kupić. Mam dwa. Na pudełkach jest napisane, że specjalnie do 6d i 5d mk III.
    W Radomiu na Air Show, 6d + Tamron 70-300 VC USD, dużo zdjęć seryjnych, prawie cały czas stabilizacja, dużo śledzenia i wciskania przycisku do połowy, AF ciągły, przeglądanie i usuwanie na bieżąco - wynik ok. 1250 zdjęć

Miasto
    Wrocław

@Bangi, piękne dzięki za info. A jak wygląda kwestia poziomu naładowania? Wskazuje czy nadal historie typu "padło na trzeciej kresce"?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

U mnie żadnych problemów z tym nie ma.

A ja kupiłem zamiennik w fotoamigo. Zadziałał z 6d bez problemu. Nie wiem jak z wydajnością bo mam go krótko, ale robi dobre fizyczne wrażenie tzn np. jest ciężki.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Miasto
    Wrocław

Panowie, ale nie "dziadujcie" ;-) Stać Was przecież... :-P

PS. Dzięki wszystkim za podpowiedzi!

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez arhuku Zobacz posta
    Panowie, ale nie "dziadujcie" ;-) Stać Was przecież... :-P

PS. Dzięki wszystkim za podpowiedzi!
    To taki protest przeciw naciągaczom z Japonii

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Od zawsze używam 4 baterii.Zawsze 2 oryginalne i 2 zamienniki.Taki zestaw pozwoli na zrobienie kilku tys fotek.Nigdy nie sprawdzalem ,ile fotek wytrzyma bateria,bo po zauważeniu "zniku" jednej kreski zmieniam na następny akumulator.Phottix -ten zamiennik jak na razie bardzo dobrze sie sprawuję.Nawet ,gdyby umarł za 4 miesiące ,to przy tej cenie warto go kupic i używać.Nie ma się co bać zamienników

Pełne uzależnienie

Zamienniki Phottix-a to dobra alternatywa dla oryginału , bo porządnie wykonane i trwałe. Cena też zbytnio niska nie jest , bo ok. 100zł, ale IMHO warto kupić.
    Ostatnio pojawiły się aku NEWELL z nowym chipem w atrakcyjnej cenie 59zł - miał ktoś do czynienia z tym zamiennikiem ??
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Ja używam zamiennika NEWELL (ta nowsza wersja ze znaczkiem +). Można na nim pstryknąć tyle samo zdjęć co na oryginale (mnie wychodzi ~600, ale ja dużo przeglądam, bawię się itp). Na razie ładowałem go dopiero sześć/siedem razy tak więć o trwałości nie mogę nic powiedzieć, ale cena 56 zł robi swoje- niech tylko wytrzyma rok. Oczywiście pokazuje stan naładowania, można go zarejestrować w body, ładuje się normalnie.

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów