Nic nie szkodzi. Wątek w złym dziale zaraz przeniosę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kupiliśmy identyczną kartę jak w temacie. Pierwsze użycie w rekorderze Sony MRC1K i ... utracone ponad 1,5h materiału. Na karcie po prostu pustka. Program Transcend-a do odzyskiwania danych po kilku godzinach odzyskał może z 15 minut mało istotnego materiału. Pełny format karty, kilkakrotne testowanie zapisu i od tamtej pory przerzucone przez kartę kilkadziesiąt godzin materiału i żadnych problemów.
Dostałem w gratisie kartę do aparatu kartę transcend compact flash 32gb 400x i w czytniku (jakiś czytnik HAMA 5w1) na kompie pokazuje niecałe 8gb o_O
w 5d mi wyświetla że mogę zrobić 499zdjęć (raz sformatowałem kartę w 5d i mam chyba stare firmware)
Szukając rozwiązania trafiłem na wątek: http://www.canon-board.info/pozostal...50/index2.html tutaj jest coś o tym, ale nie napisali co zrobić w takim przypadku
Jak teraz sformatować kartę na kompie, żeby miała znowu 32gb pojemności lol?
EDIT/ znalazłem rozwiązanie, wklejam dla potomnych
START i tam wpisujemy po kolei i wybieramy:
diskpart
list disk
select disk [numer]
clean
create partition primary
format [litera]: fs=fat32
exit
i tylejuż mam tyle ile miałem
i w starej 5tce nie mogę formatować lol
Ostatnio edytowane przez salas ; 26-11-2014 o 12:19