Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Wątek: komórki z wielkimi matrycami

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: komórki z wielkimi matrycami

Widzialem sporo sampli z CM1 - wydaje mi sie, ze Nokia 808 moze spac spokojnie dalej. Osobiscie uzywam wlasnie N808 - udalo mi sie kupic za ladna cene 445zl (komis), potem sie okazalo, ze lewy mikrofon dziala slabiej niz prawy - wadzi jedynie w filmach, ale zwrocono mi 100zl ) Wiec cena 345zl cieszy. Na ta nokie napalalem sie od dawna, ale jakos szkoda mi bylo wiecej kasy dac za telefon. Obecnie gdy juz go mam, dalbym spokojnie te 600-700 za najtansze uzywki - zwyczajnie warto! Jestem pod wrazeniem zdjec, uzywam glownie trybow i rozdzielczosci PureView czyli 5 lub 8mpix = tyle mi wystarcza, pliki nie zawalaja miejsca, a jakosc takich zdjec jest... hmm genialna. Nie wiem ile jest prawdy w opisach dzialania PureView, ale dziala niesamowicie. Czy faktycznie "analizuje i wybiera" najlepsze pixele z matrycy, czy nie - widac w 1:1 niesamowita plastyke i detal.

Brakuje mi nieco lepszego makro - 15cm to nieco za malo, ale mam zawsze dwie soczewki +4 i +8 w kieszeni male, wiec da sie zyc

Kilka sampli prosto z aparatu (5mpix i 8mpix pureview tryb). Na dole z prawej mozna sciagnac oryginal. Jedno zdjecie (trzcina) pod slonce.
    https://www.dropbox.com/sh/ne2d9iiqz...bzaFNXDNa?dl=0

Symbian dla mnie osobiscie nic strasznego - dla mnie ma to filmowac, robic zdjecia oraz dzialac jako telefon.

Co ciekawe, porownujac zdjecia z olkiem EPM1, to ta nokia daje lepszy obrazek - kolor, szum, plastyka... ISO/szumy podobnie wychodzily, oczywiscie Nokia bije na leb juz samym faktem posiadania natywnego ISO 50... Ale ustawione na ISO 200 aby olek dal natywniej najnizej szum wychodza bez roznic.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 11-04-2015 o 09:21

Uprawnienia umieszczania postów