Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: komórki z wielkimi matrycami

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: komórki z wielkimi matrycami

Posiadam 808-kę od 2013 roku (wygrałem w konkursie foto)... Nie da się opisać jaka jest wspaniała!

- Moja recenzja telefonu Nokia 808 PV

- Zdjęcia wykonane przy użyciu 808-ki

- Patent na uchwyt do nakręcania wysokiej jakości filtrów fotograficznych i konwerterów na 808-kę

Powiem tylko tyle, że mam Canon EOS 5D Mark I i telefon (Nokia 808 PV) momentami przewyższa jakością zdjęć pełnoklatkowego klasycznego 5D (są ostrzejsze i bardziej bogate w szczegóły kolorystyczne). Szczególnie jak używasz aplikacji CameraPro i ustawisz wartość jakości zdjęć na 100% oraz pełne 41,5MP to pliki zdjęć mają rozmiar 35-45MB na zdjęcie (stąd wymagana jest do tego telefonu najlepiej karta 64GB SDXC z zapisem 45MB/s co w połączeniu z wbudowaną 16GB daje nam 80GB na zdjęcia i filmy).

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Jak na tamte lata to aparat wybitny, fakt. Tylko telefon to już skansen, taki
    Znajdź mi po stosunkowo przystępnej cenie telefon który ma matrycę minimum 1,2" z dobrym obiektywem to pogadamy o tym skansenie Bo ja w telefonach poza ich oczywistą funkcją telefoniczną patrzę na jakość zdjęć i filmów. Niby istnieje telefon co ma większą matrycę a jest nim Panasonic CM1 bazuje on na Androidzie 4.x i ma matrycę 1" i obiektyw Leica ale w Polsce nie da się go nadal kupić (mimo iż jakiś rok temu premiera jego była) a ze sprowadzeniem z Anglii kosztuje ok 4 000 zł :/
    Ostatnio edytowane przez neo86 ; 13-05-2015 o 19:42

Uprawnienia umieszczania postów