-
Odp: [Shantae] Świat moimi oczami.
W tym ostatnim secie podoba mi sie spójność image i stylizacji modelki z kolorystyką - takie lata 50 (epoka Marlin M) :-) Ale wtedy nie nosiło się mini tylko szerokie piękne suknie!! Wg mnie to była ostatnia epoka modzie gdy wyglądały jak kobiety a nie jak wieszaki czy wymalowane dziwadła. Namawiam do głębszego wejścia w temat i przepracowania raz jeszcze z tą modelką!
Reszta?...
hmmm...przy tak płytiej głebi ostrości oczekiwałbym precyzyjniejszego i bardziej widocznego jej łapania w celowych miejscach. To małe zdjątka więc jak juz coś ma być ostre - to ma być to widać. A nie widać...
Proponuję więcej poczytać o rozpiętości tonalnej zdjecia i metodach jak ją osiągnąć. HDR to ekstrema ...i chyba wychodzi z mody. Zdjecia w których światło gra główną rolę nie powinny być bure i nie powinnaś aż tak wiele tresci tracić w cieniach które są po prostu czernią.
Weź do tego samego ujęcia analoga i natychmiast zobaczysz o czym mowa. A i jemu gdzież do tego co nasze oczy widzą? A u ciebie na zdjeciach...wycinek...
Zdjęcia z bobasem sa takim ekstremalnym przykładem: siny z mnóstwem paskudnych cieni! Brrr...
Koncertówki też: jak masz czytelność postaci to swiatła ...fiuuuu...poooszły!!!! A DA SIĘ INACZEJ ;-)
I - litości - wciąż wracam: z o s t a w kreowanie dynamiki zespołowi a ty ją tylko rejestruj.
Całość portfolio wygląda mi tak: mam "parcie", dużo oglądam, dużo próbuję...a jaby tak zaczać od podręczników? Podstaw? Nie da się bez tego - naprawdę!
To tak jak z aparatem - znajomość instrukcji (czytaj: teorii) nie jest niezbędna - ale mocno pomaga :-)
no...ale się nagadałem ...;-)
Uprawnienia umieszczania postów