Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: [OT] Swiatynia opatrznosci

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A kto powiedział, że każdy ma jeździć nowym samochodem? Mówię tylko, że praca jest i da się przeżyć.

O Hitlerze i Stalinie też mam mówić dobrze?
    Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
    Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"

Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paradox
    Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
    Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"
    Przecież żyją w Polsce i jeszcze zostaje im kasa, którą zawożą na Białoruś. Masz częściowo rację, że to są bardzo małe pieniądze i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem. Dlatego mówie o zmianie całego systemu: podatkowego, emerytalnego, medycznego. Tylko całościowa zmiana umożliwi na tyle szybki wzrost gospodarczy, a tylko taki wzrost pozwoli uporać się z kłopotami z przeżyciem. Żadna redystrybucja tego nie zapewni. Co więcej, redystrybucja zazwyczaj zwiększa rozwarstwienie, zamiast zmniejszać, a dodatkowo demoralizuje ubogich.

Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.
    Nie porównywałem w/w panów z Kuroniem, mimo tego, że wyznają tą samą ideologię.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

OK,ja się nie zamierzam spierać i rostrzygać racji,jedno tylko że do tak drastycznych zmian powinno się zrobić solidny fundament by to z czasem nie runeło i przygotować na to naród.
    Pozdrawiam i idę cyknąć pare fotek by odreagować
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    MASAKRA!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

szymony
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Siur, pytanie tylko co później z górnikami, bezrobotnymi (często nie z własnej winy - tak tak, tacy też są)
    To samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.
    Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    .... i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem....
    Jeszcze długo nie będzie tzw. zgody politycznej na wdrożenie tak radykalnego pomysłu. Więc można to między bajki odłożyć.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

czy mi sie wydaje czy jezus był zydem? lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :F

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    czy mi sie wydaje czy jezus był zydem? lol przeciez to juz podchodzi pod sekte :F
    10 przykazan bierze w łeb
    Are you brave enough?

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

10 przykazan bierze w łeb
    O! Obudziłeś się? Już dawno wzięło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    To samo co zrobiono z pracownikami PGR, czy ludźmi pracującymi przy azbeście.
    Z nimi się nie cackano, to dlaczego mamy robić teraz ściepe na górników?
    noo masz racje, to wywalmy ich z roboty... w końcu inni dostali w dupe, to górnicy tez mogą..

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów