Cytat Zamieszczone przez Paradox
Da się,czy MUSI się przeżyć bo to jest różnica i ja nie mam na myśli dóbr materialnych ,jak to określiłeś pisząc o samochodzie a o zwykłe życie codzienne,jedzenie,ubrania,czynsz,szkoła wyjście do kina,restauracji,teatru to co powinno być normalne.
Ogólnie pewnie zle zinterpretowałem Twoją wypowiedz,więc praca jest masz rację,ale to nie praca a CHARÓWA za marne grosze,oczywiście dla cudzoziemców ze wschodu będą to kwoty jak najbardziej do przyjęcia ale gdyby ten sam cudoziemiec miał mieszkać w polsce to ciekawe jak by się cieszył w/w wypłatą za "pracę"
Przecież żyją w Polsce i jeszcze zostaje im kasa, którą zawożą na Białoruś. Masz częściowo rację, że to są bardzo małe pieniądze i zgodzę się, że sama likwidacja zasiłków będzie bardzo drastycznym posunięciem. Dlatego mówie o zmianie całego systemu: podatkowego, emerytalnego, medycznego. Tylko całościowa zmiana umożliwi na tyle szybki wzrost gospodarczy, a tylko taki wzrost pozwoli uporać się z kłopotami z przeżyciem. Żadna redystrybucja tego nie zapewni. Co więcej, redystrybucja zazwyczaj zwiększa rozwarstwienie, zamiast zmniejszać, a dodatkowo demoralizuje ubogich.

Co do porównania w/w panów z J.Kuroniem to się powstrzymam od komentarza.
Nie porównywałem w/w panów z Kuroniem, mimo tego, że wyznają tą samą ideologię.