Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Dla mnie najbardziej zadziwiającą rzeczą jest fakt zaprojektowania telefonu, który trzeba nosić w etui, bo się zbije :-D Traci na tym wygląd, ale na wszystkich chińskich sylikonach/plastikach jest wygrawerowane "designed by xxxxx" więc użytkownicy są zadowoleni.
    To w sumie kwintesencja całej filozofii Apple. Ale telefony działają pięknie, co z tego że technologicznie starsze, skoro android nawet z 12 rdzeniami nie osiągnie tej płynności. To detale ale przecież one najbardziej cieszą.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

O matko... Kupiłem dwuletniego iP4 od znajomego. Nie był noszony w etui. Ja też czegoś takiego nie używam, tylko folia na ekran. I jakoś nic nie jest zbite.
    Może dlatego, że nie rzucam telefonem? W przeciwnym razie wybrałbym Samsunga Solid.

Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    O matko... Kupiłem dwuletniego iP4 od znajomego. Nie był noszony w etui.
    Dwa razy w życiu widziałem gołego ip4 - u kolegi i u kuzyna. Kolega nie miał etui dopóki mu telefon nie upadł na ziemie, a kuzyn pewnie w mysł "przezorny zawsze ubezpieczony" zaczął jednak zakładać.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Zrobiłbym Ci zdjęcie mojego, ale nie mam w pracy czym ;-)
    SGSy i inne telefony również upadają i ekran idzie w diabły. Niestety, taka jest cena dużych wyświetlaczy.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Niestety, taka jest cena dużych wyświetlaczy.
    Taka jest cena wyświetlaczy bez ramki i pogoni za dizajnem
    Oprócz SGS i iPhona na rynku są też inne dobre telefony w których szybka nie sterczy prosząc się o rozbicie

Miasto
    Wawa

Ale tu nawet nie o wyświetlacz chodzi, bo z drugiej strony jest też szklo To jak posmarować kromkę z dwóch stron maslem nie ważne którą strona upadnie.

Początki nałogu Awatar homesicalien

Z tym obustronnym szkłem to rzeczywiście wtopa. Ale jak spadnie nieszczęśliwie na kant to żadna godzilla ani orangutan glass nie pomoże. Moj upadł około 15x z wyosości ponad metra na płytki, asfalt,... i nic. Jeden zły upadek i piszę do was przez pęknięty ekran. Zaczynam się przyzwyczajać. Ale kabury to niska cena za możliwości minikomputerów.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Lubie czytac Applefobie, gosc ma fajne pioro Apple bylo pionierem w kwestii smartfonow i wprowadzilo rewolucje pierwszym iPhone'm. Kolejnym krokiem milowym w ich produktach byl iPhone 4, chociaz ciezko tu mowic o rewolucji. Kolejnej zapewne juz zapewne nie wprowadza, ale konkurencja wcale pod tym wzgledem nie jest lepsza. Moze kolejnym krokiem sa implanty z kartami SIM?

Ja po 2 latach uzywania 4ki przesiadlem sie na 5. Czworka po 2 latach miala stan jak nowy, ot kilka lekkich rysek na metalowej ramce. Zero zadrapan na szkle. Poszedl za 900zl (kupilem za 800 - po 2 latach zarobilem na nim 100zl).

Pierwszą piątkę rozwalilem na plazy o kamienie, ale Apple Store w Barcelonie wymienil mi na nowy za ok. 200EUR. Co ciekawe po upadku szybka nie byla peknieta, pekla w nocy gdy lezal na polce - widocznie po upadku powstaly jakies naprezenia. Przed wypadkiem byl w nieskazitelnym stanie. To mialo miejsce w pazdzierniku. Od tamtej pory nowa sztuka nie ma najmeniszej ryski, a telefonu nie nosze w etui. Jedyna zasada to nie wkladac go do kieszeni z kluczami. Te wszystkie wyginajace sie telefony, odrapane czy popekane musza nalezec do ludzi ktorzy albo nie mysla, albo celowo uszkadzaja telefon, bo innego wyjasnienia nie widze.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-01-2013 o 14:59

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Akurat zasięg Wifi mam lepszy w SHS3 niż w w produkcie jabłczanym iPad4. 50m od nadajnika iPad czasami nie chce się połączyć, a SGS3 ma "2 kreski".
    zgadzam sie. Ipad (w moim przypadku 2 i od razu sie wyspowiadam: dostalem od firmy, nie mialem wyboru, bo sam w zyciu bym tego g* nie chcial) jest kaprysny jesli chodzi o zasieg sieci wifi tam, gdzie czy HTC Desire czy SGS3 lykaja zasieg jak zloto.

tylko ze te telefony to skrzypiacy plastik, a nie lansowate aluminium
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Lubie czytac Applefobie, gosc ma fajne pioro Apple bylo pionierem w kwestii smartfonow i wprowadzilo rewolucje pierwszym iPhone'm.
    otoz nie...

jesli Apple gdzies mozna przypisywac pierwszenstwo, to w sprzedazy masowej. ale w wizji czy rozwiazaniach technicznych... bez jaj...

Kolejnym krokiem milowym w ich produktach byl iPhone 4, chociaz ciezko tu mowic o rewolucji.
    w 100% sie zgadzam. zestawienie tych dwoch faktow pozostawiam do wlasnej interpretacji.

Kolejnej zapewne juz zapewne nie wprowadza, ale konkurencja wcale pod tym wzgledem nie jest lepsza.
    wydaje sie ze ogolnie wprowadzenie smartfonow i ich ewolucja od zalazka do sensownych urzadzen byla duzym wydarzeniem w swiecie telefonow mobilnych.
    a ze to juz dojrzalo i sie przyjelo, to teraz juz nie bedzie znaczacych z punktu widzenia uzytkownika skokow.

nastepnym istotnym krokiem moze byc asysta glosowa - ale taka dzialajaca, nie w wykonaniu Apple'a. zeby interfejsem czlowiek-telefon byl glos a nie ekran.
    dla podrozujacych regularnie autem to ogromna roznica...

Pierwszą piątkę rozwalilem na plazy o kamienie, ale Apple Store w Barcelonie wymienil mi na nowy za ok. 200EUR. Co ciekawe po upadku szybka nie byla peknieta, pekla w nocy gdy lezal na polce - widocznie po upadku powstaly jakies naprezenia. Przed wypadkiem byl w nieskazitelnym stanie. To mialo miejsce w pazdzierniku. Od tamtej pory nowa sztuka nie ma najmeniszej ryski, a telefonu nie nosze w etui. Jedyna zasada to nie wkladac go do kieszeni z kluczami. Te wszystkie wyginajace sie telefony, odrapane czy popekane musza nalezec do ludzi ktorzy albo nie mysla, albo celowo uszkadzaja telefon, bo innego wyjasnienia nie widze.
    zgadzam sie. i niestety do wielu ludzi nie dociera, ze wiekszosc dzisiejszych smartfonow jest projektowane pod korpo-ludzikow, przesiadujacych
    po 8h dziennie w biurze a potem i tak w cichym otoczeniu. stad telefony o ladnie "zintegrowanym z tylu glosniczku" (bo przod musi ladnie wygladac
    w salonie), ktorych za grzyba nie slychac z plecaka czy zamknietej torby, stad ladne ekraniki, ktore kiepsko widac w pelnym sloncu, stad ladne,
    plaskie i oplywowe ksztalty, ktore przy probie zlapania zgrabialymi lapami badz przez rekawiczki, sa czyrakiem na du*...

czego na rynku wciaz brakuje to telefonow mniej lub bardziej "terenowych" z nowoczesnym systemem. niech to sobie bedzie Android czy iOS,
    ale niech to bedzie dopracowane pod katem pracy w trudniejszych warunkach. i dluzej na baterii... poki co niestety najwiecej pary idzie dokladnie
    w druga strone, a uzytkownik wbrew pozorom nie ma normalnego wyboru - jak chce smarfton, to musi sie swiecic jak psu jaja i trzymac na baterii
    1,5 doby...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-01-2013 o 15:10
    www albo tez flickr

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów